1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Doğu Guta'daki Katliamlar Küçükçekmece'de Protesto Edildi
Doğu Guta'daki Katliamlar Küçükçekmece'de Protesto Edildi

Doğu Guta'daki Katliamlar Küçükçekmece'de Protesto Edildi

Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek, Doğu Guta'daki katliamlara tepki gösterdi.

25 Şubat 2018 Pazar 22:43A+A-

Küçükçekmece Atatürk Parkı'nda bir araya gelen farklı sivil toplum kuruluşu ellerinde, "Doğu Guta'da Zulme Dur De" pankartıyla yer aldı. Basın açıklaması sırasında "Katil Esed Suriye'den Defol!", "Katil Rusya Suriye'den Defol!", "Suriye Halkı Yalnız Değildir!", "Katil İran Suriye'den Defol!", "Guta Halkı Yalnız Değildir!" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan Dertliler Hareketi Başkanı Selman Enes Yücel, 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta'da, son 3 ayda 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve bunların birçoğunun da çocuk ve kadın ölümleri olduğunu, söyledi.

Esed rejiminin son 3 gündür her türlü konvansiyonel silahı kullanarak bölgeye kara ve hava saldırıları düzenlediğine dikkat çeken Yücel, "Son 3 günde ölen sivillerin sayısı 500'ü geçmiş durumda. Son 3 aylık saldırılarda ise 185'i çocuk, 109'u kadın olmak üzere 700'ün üzerinde sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti. Şam'a yakın olduğu için stratejik bir konumda olan Guta bölgesine, Esed rejimi tarafından 2013 yılında da kimyasal silahlarla saldırıda bulunulmuş ve yüzlerce insan katledilmişti." diye konuştu.

Suriye'de Esed rejiminin askeri stratejisinin kuşatılmış küçük cepler oluşturup muhalifleri dar bir alana hapsetmek olduğunu ifaden eden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ambargo altına alınan bölgelerde sivillere yönelik yoğun bombardıman ve derin insani krizle muhalifler teslim olmaya zorlanmaktadır. Esed rejimi, Humus, Hama, Halep ve birçok yerde uyguladığı 'açlıkla terbiye' stratejisini Doğu Guta'da da uygulayarak bölgedeki tüm sivilleri kitlesel olarak cezalandırmayı hedefliyor. Doğu Guta'dan sivillerin tahliyesinin sağlanamaması halinde yaşananların Halep'ten daha trajik bir sonuçları olacaktır. Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Grup açıklamanın ardından dua ederek eylemine son verdi.

cekmece-20180225-01.jpg

cekmece-20180225-02.jpg

HABERE YORUM KAT