1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta’daki Binlerce Hastadan 25’i Tahliye Edildi!
Doğu Guta’daki Binlerce Hastadan 25’i Tahliye Edildi!

Doğu Guta’daki Binlerce Hastadan 25’i Tahliye Edildi!

Suriye’nin Beşşar Esed rejimi ve destekçileri tarafından abluka altında tutulan Doğu Guta bölgesinden 25 hastanın tahliye edildiği bildirildi.

13 Mart 2018 Salı 12:30A+A-

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Doğu Guta’daki 25 kronik hasta, Suriye Kızılayı tarafından tahliye edildi.

Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu grubun tahliyesi, Rusya ve Ceyşu’l-İslam arasında Birleşmiş Milletler (BM) garantisinde yapılan anlaşma çerçevesinde gerçekleşti.

Doğu Guta’nın yerel meclis başkanı Riyad Abdulaziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 25 kişinin çıkartıldığı, bu sayının en fazla 35-40’a çıkacağını söyledi.

Abdulaziz, “Bu olay, ‘siviller tahliye ediliyor’ şeklinde anlaşılmamalıdır.” dedi.

Bölgedeki en büyük direniş gruplarından Ceyşu’l-İslam, yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki hastaların Rusya ile BM gözetiminde tahliye edilmesi için anlaşmaya vardıklarını bildirmişti.

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmesine rağmen Rusya’nın garantörlüğünü üstlendiği Beşşar Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırıp, son aylarda da saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda olan binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT