1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta'da Trajedinin Fotoğrafı! Kefen Bile Kalmadı
Doğu Guta'da Trajedinin Fotoğrafı! Kefen Bile Kalmadı

Doğu Guta'da Trajedinin Fotoğrafı! Kefen Bile Kalmadı

​​​​​​​Esed rejimi ve Rusya’nın katliamlarını sürdürdüğü Doğu Guta’da cenazeler için kefen bile kalmadı. Bebek cenazeleri poşetlere sarılmaya başlandı. Doğu Guta 2012'den beri Esed rejimi ve Rusya'nın bombardımanı altında.

04 Mart 2018 Pazar 23:52A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esed güçlerinin abluka altında tuttuğu Doğu Guta'dan gelen son görüntüler trajedinin geldiği noktayı gözler önüne serdi. 2012'den beri bombardımana maruz kalan bölgede her türlü insani yardım malzemesi sıkıntısı yaşanırken, gelinen aşamada cenazeleri defnetmek için kefen dahi bulunamıyor. Bebek cenazeleri yardım malzemelerinin poşetlerine sarılmaya başlandı.

Öte yandan Suriye'de Esed rejimi milisleri, 6 yıldır abluka altında tuttukları Doğu Guta'ya Rusya'nın hava desteğiyle kara harekatı başlattı.

Beşşar Esed rejimi ve destekçileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) "insani ateşkes" kararına rağmen, ablukadaki Dogu Guta'yı ele geçirmek için harekete geçti. Rejim ve Rusya tüm güçleriyle yüklenerek Doğu Guta'yı ortadan ayırmayı hedefliyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum