1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta’da Son 3 Haftada 1099 Kişi Katledildi
Doğu Guta’da Son 3 Haftada 1099 Kişi Katledildi

Doğu Guta’da Son 3 Haftada 1099 Kişi Katledildi

Suriye İnsan Hakları İzlme Örgütü (SOHR), geçtiğimiz 21 günde Doğu Guta’da rejim güçlerinin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 99’a ulaştığını açıkladı.

12 Mart 2018 Pazartesi 11:26A+A-

Londra merkezli örgütün açıklamasına göre, ölenlerin 227’si çocuk, 154’ü ise kadın. Açıklamada, yaralıların sayısı ise 4 bin 378 olarak belirtildi. Al Jazeera’ye konuşan Duma’lı aktivist Abdelmalik Aboud, rejime ait savaş uçaklarının önceki gece Doğu Guta’ya kimyasal silahlarla saldırdığını söyledi.

Aboud, “Bombardıman, yeraltı sığınaklarını, camileri ve insanların saklanmak için kullandığı bütün binaları hedef aldı” ifadelerini kullandı. Sivil savunma örgütü Beyaz Baretliler de, rejim hükümetinin Doğu Guta’da bulunan gecekondu mahallesi Arbin’i klor gazı, fosfor ve napalm bombalarıyla vurduğunu açıkladı.

Esed rejimi ve destekçileri, 3 Mart’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ateşkes kararına uymayarak Rusya’nın hava desteğiyle kara harekatı başlatmış, Doğu Guta’nın iki yakasını birleştiren, Misraba beldesinden Haresta ilçesine ulaşan 1 kilometrelik koridoru yoğun ateş altına alarak, bölgeyi fiilen ikiye ayırmıştı.

İdlib’den destek

Suriye’nin İdlib kentindeki Beyaz Baretliler gönüllüleri, Doğu Guta’daki yoğun rejim saldırı altında bulunan sivil savunma gönüllülerine destek vermek için bir araya geldi. Guta’da hayatını kaybeden gönüllülerin fotoğraflarını taşıyan Beyaz Baretliler, “Doğu Guta’da sivil savunma ekiplerine yönelik saldırılara karşıyız” yazılı pankart açtı.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT