1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakırlı esnaflar "Has bi'hal Buluşmaları"nda bir araya geldi
Diyarbakırlı esnaflar "Has bi'hal Buluşmaları"nda bir araya geldi

Diyarbakırlı esnaflar "Has bi'hal Buluşmaları"nda bir araya geldi

Bilgi ve Erdem Vakfı tarafından düzenlenen programların ilkinde konuşmacı Tuncay Yerlikaya oldu

02 Ekim 2022 Pazar 14:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilgi ve Erdem Vakfı Esnaf Komisyonu tarafından önümüzdeki dönemde aylık olarak düzenlenecek olan "Has bi'hal Buluşmaları"nın ilk oturumunda konuşmacı Tuncay Yerlikaya oldu.

Cemaatle kılınan namaz ile başlayan programda Yerlikaya, sezon boyunca yapılacak programların ana temasının kardeşlik olduğunu vurguladı.

Kardeşliğin sürekli güncellenmesi gereken aktif bir ilişki olduğunun altını çizen Yerlikaya, birliktelik ruhuna uygun ortak faydayı merkeze alan uzun soluklu bir yol arkadaşlığının hedeflenmesi gerektiğini söyledi.

Yerlikaya, aksiyoner ve devrimci bir duruşla dünyayı sarmış olan kolektif kötülüğe ve ifsad karşı mücadelenin temel dayanağının kardeşlik olduğunu ifade ederek, örgütlü mücadele, samimiyet, emek, tahammül, hoşgörü, fedakârlık gibi aşkın ve yoğun duyguların kardeşlik bağının içerisinde bulunduğunu anlattı.

"Bir dava eri misyonuyla kendimiz yeniden onarmalı ve inşa etmeliyiz. Yoğun bir toplumsal etkileşim içinde olarak, kibir, ego ve abartlı gurur gibi zaaflardan kaçınarak, ahlaksızlığın sıradanlaştırmasına izin vermeden 'Muslümanlar ancak kardeştir' ilkesini yaşamalaştırmalıyız." diyen Yerlikaya, kardeşliğin sermayesinin bireyler arasındaki ilişkinin kalitesini belirlediğini belirtti.

Yerlikaya'nın konuşması sonrasıda çiğ köfte ikramı yapıldı.

site5.jpg

site3-001.jpg

site1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum