1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır'dan Netenyahu'yu idamlı protesto
Diyarbakır'dan Netenyahu'yu idamlı protesto

Diyarbakır'dan Netenyahu'yu idamlı protesto

Bir grup genç, işgalci İsrail Başkanı Netenyahu görselli bir vitrin mankenini önce On Gözlü Köprü'ye ardından da Diyarbakır Surlarına asarak protesto eyleminde bulundular.

20 Kasım 2023 Pazartesi 18:33A+A-

İşgalci İsrail'in 7 Ekimden bu yana Filistin halkına yönelik başlatmış olduğu katliamlara dikkat çekmek ve yaşanan insanlık dramını protesto etmek amacıyla dünyanın dört bir tarafında mitingler ve eylemler düzenlenmeye devam ediyor.

Terör devleti İsrail ile Hamas'ın savaşı dünya gündeminde yerini korurken, işgalci İsrail tarafından gerçekleştirilen katliamlara tepki bağlamında "sembolik" olarak ifade edilen bir protesto da Diyarbakır'dan geldi. 

Bir grup genç "sembolik tepki" başlığıyla X'ten (Twitter) yayınladıkları ingilizce alt yazılı bir videoda, işgalci İsrail Başkanı Netenyahu görselli bir vitrin mankenini önce On Gözlü Köprü'ye ardından da Diyarbakır Surlarına asarak protesto eyleminde bulundular. 

Yayınladıkları videoda İsrail devletinin bir terör çetesi olduğunu, Netenyahu'nun Gazze'de katliamlar gerçekleştirdiğini, söz konusu katliamların BM tarafından da dile getirildiğini ve Batının bu bağlamda ortaya çıkardığı ahlaki ve insani değerlerin artık dünya için bir çözüm üretmediğini söyleyerek tepki veren iki genç; ayrıca dünya halklarının bu ağır bedeli Netenyahu'ya ödeteceğini ifade ettiler.

Bununla birlikte İsrail devletinin Arz-ı Mevud hayallerinin olduğuna ve Diyarbakır'ın da bu projeye dahil olduğuna dikkat çeken gençler, "Diyarbakır İslam'dır; İslam kalacaktır" diyerek tepkide bulundular.

Yayınlanan videoda İzzettin El Kassam Tugaylarının video paylaşımlarında uyguladıkları efektleri kullanmaları ve protesto saatini İzzettin El Kassam Tugaylarının 7 Ekimde başlatmış olduğu "Aksa Tufanı" isimli operasyonunun başlama saatine denk getirmeleri ayrıca dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum