1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Suriye Yardım Afişine Engel
Diyarbakırda Suriye Yardım Afişine Engel

Diyarbakır'da Suriye Yardım Afişine Engel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin ‘Suriye İçin İftarımızı Paylaşma Vakti’ kampanyası kapsamında asmak istediği bez afişlere izin verilmedi. Gerekçe ise; görüntü kirliliği...

31 Temmuz 2013 Çarşamba 13:57A+A-

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, 3 yıldır Esed zulmüyle boğuşan Suriye halkına insani yardımlarını sürdürüyor. Suriye halkı için yaptığı birçok kampanya sonrası bölgeye yardım konvoyları gönderen Özgür-Der, Ramazan ayında da Suriyeli kardeşlerini unutmadı.

‘Suriye İçin İftarımızı Paylaşma Vakti’ kampanyasıyla Suriye halkına yardıma koşan Özgür-Der, kentin çeşitli yerlerine bez afişlerle duyuru yapmak istedi. Ancak Büyükşehir belediyesinin yasak kararıyla karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi’nden verilen yasak kararının gerekçesi ise görüntü kirliliği olarak gösterildi. Belediyeden alınan yazılı cevapta, “Son dönemlerde afiş asma konusunda artan yoğun talepler kentte görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Bu nedenle Belediyemize yapılan etkinlik afiş asma talepleri kabul edilmemektedir.” dendi.

KESK’İN ROJAVA AFİŞLERİ ASILI

Ticari amaçlı reklâm ve farklı STK’ların afişleri kentin muhtelif bulvar ve caddelerine asılıyken Özgür-Der’in afişlerine yönelik bu tutum bir çifte standart olarak yorumlandı. Ayrıca belediyenin görüntü kirliliği gerekçesiyle sivil toplum kuruluşlarına getirdiği yasağın, kendisi de sivil toplum kuruluşu olan KESK’e uygulanmaması da dikkatlerden kaçmadı. KESK adıyla, Dağkapı Meydanı, Ofis, Tesisler Kavgağı, Diclekent Bulvarı gibi yerlerde Rojava Haklıyla Destek afişlerinin asılı olması, duyurularına yasak getirilen Özgür-Der yetkilileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Yasağın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ile görüşmek için defalarca randevu talebinde bulunulmasına rağmen, Özgür-Der yetkililerin bu talebine de olumlu yanıt gelmedi.

İşte kentin muhtelif yerlerine asılan belediye ve KESK'e ait afişler:

22074-001.jpg

22075-001.jpg

22076-001.jpg

22077-001.jpg

Ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin yasaklanan afişi:

22078-001.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum