1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’da Şehit Molla İçin Cenaze Namazı ve Yürüyüş
Diyarbakır’da Şehit Molla İçin Cenaze Namazı ve Yürüyüş

Diyarbakır’da Şehit Molla İçin Cenaze Namazı ve Yürüyüş

Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idam edilmesi, Diyarbakır’da da yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

14 Aralık 2013 Cumartesi 14:37A+A-

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin çağrısıyla Ofis Camisinde buluşan Diyarbakırlı Müslümanlar, Şehit Molla için gıyabi cenaze namazı kılarak, Bangladeş yönetimini düzenlediği yürüyüşle protesto ettiler.

“Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz”

Ofis Camisinin içinde, öğle namazı müteakip, cemaatin de iştirakiyle kılınan gıyabi cenazenin ardından AZC Plaza’nın yanına doğru yürüyüşe geçildi.  “Katil Hasine Hesap Verecek, Bangladeş’te Zafer İslam’ın Olacak!” pankartının açıldığı yürüyüş sırasında, sık sık “Şehit Molla Yolun Yolumuz, Katil Asina Hesap Verecek, İslami Hareket Engellenemez, Özülme Gevşeme Allah Bizimle, Abdülkadir Molla Onurumuzdur, Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz” sloganları atıldı. 

“İdamlarınız, Çürümüşlüğünüzün İlanıdır”

Sitemiz yazarlarından Ahmet Maruf Demir’in yönettiği eylem, AZC Plaza önünde yapılan konuşmalarla sürdü. Konuşmacı olarak ilk sözü Özgür-Der eski yöneticilerinden Metin Demir aldı. Tüm uyarılara rağmen beş arkadaşıyla birlikte Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla’yı idam eden Bangladeş yönetimine “ey zalimler” diye seslenen Demir, “zulümleriniz, rejiminizin sahteliğinin ve çürümüşlüğünün ilanıdır. Anlaşılıyor ki, korku sarmış sizi. Şunu unutmayın ki, korkunun ecele faydası yoktur. Zulümle iktidarı sürdürme döneminin bittiğini bilin artık. Baskılarla, idamlarla ayakta tutmaya çalıştığınız bu rejimin akıbeti de inşallah Tunus ve Libya yönetimlerinin akıbeti gibi olacak.  Yaptıklarınız ancak mazlum halkların uyanışını hızlandıracak ve eğer zulümlerinize devam eder ve gasp ettiğiniz hakları iade etmezseniz yakında nasıl bir inkılâpla devrileceğinizi de bileceksiniz” diye konuştu.

“Molla’ya ve Cemaat-i İslâmi’ye Bin Selam”

“Bize kulluk et dediler” ben de asın dedim”, Şehit Abdulkadir Molla’ya ve Cemaat-i İslâmi’ye Bin Selam” gibi dövizlerin de açıldığı eylem, Özgür-Der Üyesi Yavuz Karaoğlu’nun okuduğu basın açıklamasıyla sürdü.

Eylem Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Abdulhakim Beyazyüz’ün yaptığı dua ile sessiz bir şekilde sona erdi.

ISLAH HABER

diyarbakir-20131214-01.jpgdiyarbakir-20131214-02.jpgdiyarbakir-20131214-03.jpg

diyarbakir-20131214-05.jpg

diyarbakir-20131214-06.jpg

diyarbakir-20131214-04.jpg

diyarbakir-20131214-07.jpg

diyarbakir-20131214-08.jpg

Basın açıklamansın tam metni:

Katil hasina hesap verecek! Bangladeş’te zafer islam’ın olacak!

Bismillahirrahmanirrahim;

Müminler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir. (AHZÂB-23)

Bangladeş'te 1971 yılındaki bağımsızlık mücadelesi sırasında savaş suçu işlediği iftirasıyla hakkında idam cezası kararı çıkan Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla 12 Aralık gecesi Cemaati İslami mensubu beş âlim arkadaşıyla birlikte Dakka Hapishanesi'nde zalim Bangladeş rejimi tarafından idam edildi  (İnna lillahi ve inna ileyhi raciun). Bangladeş hükümetinin dünyadan ve ülke içinden yükselen tüm tepkilere ve insani çabalara rağmen Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’yı ve arkadaşlarını idam etmesini lanetliyoruz.

Hiçbir hukuk kuralı gözetilmeksizin oluşturulan mahkemelerde, evrensel hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülen yargılamalar neticesinde verilen idam kararı açık bir zorbalık, bu hukuksuz kararın infazı ise doğrudan bir cinayet olmuştur.

Bu insanlık suçunun Bangladeş hükümetinin alnına sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçeceğinden kuşkumuz bulunmamaktadır. Öte yandan Cemaati İslami Genel Sekreteri Şehid Abdulkadir Molla’nın idam tehdidine rağmen takındığı onurlu tavırla tarihe geçeceği de kesindir. Nitekim idamından kısa bir süre önce söylediği “Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et dediler, ben de asın dedim” sözleriyle şehid lider, izzetli duruşundan asla taviz vermediğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Bangladeş Hükümeti bu insanlık dışı tutumuyla bundan sonra yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun fitilini ateşlemiş, meydana gelecek her türlü acının kaynağı olmuştur. Aynı hukuksuz süreçlerden geçirilerek haklarında idam cezası verilen diğer İslami hareket mensuplarının da aynı akıbete uğratılması şüphesiz ülke çapında büyük acılara yol açacak ve tüm bunlardan Hasina yönetimi sorumlu olacaktır.

Abdulkadir Molla zalimlerden af dilemeyi reddederek şehadete yürürken Bangladeş İslami Hareketi aleyhine kurulan tiyatroyu boşa çıkartmış, zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirmiştir. Bu tavrıyla Bangladeş halkına ve İslam Ümmetine ve en genelde de tüm insanlığa izzetli bir Müslüman’ın tavrını göstermiştir.

Molla’nın ve Bangladeş İslami Hareketi’nin direnişinin; Suriye, Mısır, Filistin, Çeçenistan, Keşmir, Arakan davasından hiçbir farkı yoktur. Zulme ve tuğyana karşı ayağa kalkan, başkaldıran ve direnen Müslümanları tasfiye etmeyi amaçlayan zalimler, şimdi de Bangladeş İslami Hareketini idamlarla, baskı ve zorbalıkla engellemeye, sindirmeye çalışmaktadırlar. Oysa İslami direniş şehitlerin kanlarıyla bereketlenir, önderlerin izzetli duruşuyla tarihe kazınır. Bugün Suriye ve Mısır’daki yiğit erler İslami direnişin hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermektedirler. Abdülkadir Salih şahsında Suriyeli direnişçiler, Muhammed Mursi şahsında Müslüman Kardeşler nasıl ki asla vazgeçmeyeceklerini haykırdılarsa şimdi de Bangladeş İslami Hareketi adına Abdülkadir Molla ve arkadaşları aynı çağrıyı seslendirmektedirler. Tıpkı Şehid Seyyid Kutup, Abdulkadir Udeh, Şeyh Said, Hasan el Benna, Şeyh Ahmet Yasin ve nice sayısız önder gibi!

Bizler bugün burada kardeş Müslüman halklar arasına sınırlar çeken milliyetçiliğe karşı ümmetçi perspektifle tavır alan ve bu yoldan asla geri durmayacaklarını, zafer İslam’ın olana kadar mücadelelerine devam edeceklerini ilan eden Bangladeş Cemaat-i İslami Hareketiyle dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz. Rabbimizden aziz şehidimiz için rahmet dilerken, onunla iftihar ediyor; Allahu Teala’nın onun şehadetini kabul etmesi ve onu cennetiyle mükafatlandırmasını diliyoruz. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum