1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da PKK Operasyonları
Diyarbakır'da PKK Operasyonları

Diyarbakır'da PKK Operasyonları

Silvan'daPKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 3 av tüfeği, el yapımı 9 bomba, mutfak tüpü içine hazırlanmış bomba düzeneği ve çeşitli mühimmat ele geçirildi, 11 hendek kapatıldı, 20 barikat kaldırıldı.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 12:14A+A-

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “güvenlik güçleri”nce dün ilçede gerçekleştirilen operasyonda Tekel Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'nde terk edilmiş hâlde şüpheli bir araç tespit edildi.

Araçta yapılan aramada 3 av tüfeği, 298 av tüfeği fişeği, 439 biksi-kanas fişeği, el yapımı 9 bomba, 42 metal bomba dış kabı, 10 kırık torpil kutusu, 19 litrelik pet şişe içinde benzin, 2 telsiz şarj aleti, elektrik kablosu, 8 roketatar mühimmatı, 4 roketatar, 4 çuval içinde baeyaz renkli toz madde, 12 kilogramlık mutfak tüpü içine hazırlanmış bomba düzeneği, giysi, pense ve bıçak bulundu. Malzemeler teknik, biyolojik ve kimyasal inceleme yapılmak üzere muhafaza altına alındı.

Operasyon kapsamında Mescit Mahallesi eski Bitlis Caddesi'nde bir binada yapılan aramada ise bir akü ve kablolu bomba düzeneği, bir piknik tüpü, 20 kalaşnikof kovanı, 6 av tüfeği kartuşu, 3 tekli inşaat eldiveni ele geçirildi.

Güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 örgüt mensubundan biri kaldırıldığı hastanede öldü, bir örgüt mensubu gözaltına alındı.

İlçe merkezinde güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla kazılan 11 hendek kapatıldı, kurulan 20 barikat kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT