1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır’da Otobüsler Hizmet Vermedi, Çöpler Toplanmadı
Diyarbakır’da Otobüsler Hizmet Vermedi, Çöpler Toplanmadı

Diyarbakır’da Otobüsler Hizmet Vermedi, Çöpler Toplanmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ile Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki bahanesiyle belediye hizmetlerinin aksadığı Diyarbakır'da halkı mağdur oldu.

27 Ekim 2016 Perşembe 19:36A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında önceki gün Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li Büyükşehir Belediyesi kentte hizmeti aksattı.

Otobüsler hizmet vermedi, çöpler toplanmadı

Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle halk ulaşımda sıkıntı yaşarken, otobüslerin, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajına çekildiği görüldü.

Belediye tarafından temizlik hizmetinin kesintiye uğraması nedeniyle cadde ve sokaklarda çöpler toplanmadı.

"Diyarbakır'ı çöp kenti haline getirdiler"

Belediye hizmetinin aksatılması nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

Esnaf Halil Akıntı yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ı çöp kenti haline getirdiler" diyerek, biriken çöpün kötü kokuya neden olduğunu belirtti.

Belediyelerin vatandaşa hizmet sunmadığını ifade eden Akıntı, "Belediyelerin başına geldiklerinden bu yana millete bir hizmet yapmadılar. İşleri güçleri siyasi provokasyonlar yaparak, halkı galeyana getirmek. Diyarbakır halkı olarak hizmet ile siyasetin birbirine karıştırılmasını istemiyoruz." dedi.

"Hizmet yapılmayacaksa, devletimiz kayyum atasın"

Belediyeden hizmet beklediklerini kaydeden Akıntı, bunun aksamasının halkı rahatsız ettiğini vurguladı.

Akıntı, "Diyarbakır halkı olarak bunları hak etmiyoruz. Hizmet yapılmayacaksa ve bu böyle devam edecekse, çöpler dağ gibi birikecekse, devletimizin bir an önce kayyum atamasını istiyoruz." diye konuştu.

"Belediyenin yaptığı Diyarbakır halkına zulümdür"

Esnaf Kenan Göçer ise "Belediyenin yaptığı Diyarbakır halkına zulümdür. Her taraf çöp olmuş. Hiçbir çalışma ve faaliyetleri yok. Belediyeye başkanlarının gözaltına alınmasını bahane ediyorlar. Ama şimdiye kadar da bir hizmet yapmadılar." dedi.

"Milleti mağdur eden kişileri istemiyoruz"

Eyyüp Deniz de halk olarak belediye hizmeti beklediklerini, vatandaşların bunu hakettiğini belirtti.

Okula giden öğrencilerin de saatlerce araç beklediğini ve mağdur olduğunu dile getiren Deniz, halkın en iyi hizmeti beklediğine işaret ederek, "İki saat durakta otobüs bekledim. Milleti mağdur eden kişileri halk olarak istemiyoruz. Huzur, barış istiyoruz."sözlerine yer verdi.

AA

HABERE YORUM KAT