1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’da “Dünden Bugüne Kudüs Davamız” programı yapıldı
Diyarbakır’da “Dünden Bugüne Kudüs Davamız” programı yapıldı

Diyarbakır’da “Dünden Bugüne Kudüs Davamız” programı yapıldı

Hepimiz Meryemiz Platformu, Diyarbakır’da Mescid-i Aksa murabıtası olan Hatice Khuveys’in katılımı “Dünden Bugüne Kudüs Davamız” programını gerçekleştirdi.

27 Haziran 2021 Pazar 22:50A+A-

Hepimiz Meryemiz Platformu’nun Türkiye geneli yaptığı etkinlik ile Filistinli kadınların yaşadığı sorunları anlatan Hatice Khuveys, bu kez Diyarbakır İslâmî Sivil Toplum Kuruluşları ortak çalışmasıyla Cegerxwin Kültür merkezinde Diyarbakırlı kadınlar ile bir araya geldi.

Mescid-i Aksa murabıtası olan Khuveys, Diyarbakırlı kadınların Selahaddin Eyyubi'ye verdiği gül yağı hikâyesini bir kez daha hatırlatıp Filistinli kadınların ve gençlerin, İsrail işgali altında yaşadıkları zorluklar ve insanlık dışı muameleler üzerine bilgiler verdi.

‘Sizler, bu çağın Meryemlerisiniz. Mescid-i Aksa’ya iki şekilde yardım edebilirsiniz; orada bulunmak ya da gidemeyenler içinde zeytinyağı ulaştırmak. Bizler bu davada hanımlar olarak kenetlenmeli ve yaptığımız hatalarda birbirimizi güzellikle uyarıp daha çok kardeş olmalıyız' şeklinde hanımlara yönelik mesajlar veren Hatice Khuveys, verilen gül suyu armağanlarını ulaştıracağını ancak ‘asıl mescidi gül ile yıkayacak olanlar sizlersiniz' cümlesi ile konuşmasını noktaladı.

Program, Diyarbakırlı hanımların, Mescid-i Aksa murabıtası Hatice Khuveys Hanım'ın Mescid-i Aksa'ya ulaştırmak üzere gül yağı ve gül suyu armağanı sunması ile sona erdi.

dyb-01.jpg

dyb-02.jpg

dyb-03.jpg

dyb-04.jpg

HABERE YORUM KAT