1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır Ulu Camii İmamı: Mümin Zulme Karşı Sessiz Kalmaz!
Diyarbakır Ulu Camii İmamı: Mümin Zulme Karşı Sessiz Kalmaz!

Diyarbakır Ulu Camii İmamı: Mümin Zulme Karşı Sessiz Kalmaz!

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Sait Yaz, Cuma Hutbesinde son dönemlerde yaşanan bombalı saldırılarda hayatını kaybeden sivillere dikkat çekerek, saldırıyı yapanları lanetledi.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 00:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Sait Yaz, bugün Cuma hutbesinde son dönemlerde halka karşı vahşice saldırılar yapan PKK’yı lanetledi. 

Mehmet Sait Yaz’ın konuşmasından kısa bir özet:

“15 Temmuz’da Müslümanlar sokaklara çıkmasaydı. Allah yardım etmezdi. Dualarla hiçbirşey olmazdı. Allah diyor ki, siz kalkarsanız ben sizin yanınızdayım. Zalimin zulmüme mümin seyirci kalamaz. Zalim babası da olsa, oğlu da olsa, kardeşi de olsa.  “Babanın aleyhine olsa dahi, hakkı söyle”. Peygamberimiz buyuruyor ki, “Zulme karşı suskun kalan dilsiz şeytandır”. Evet haksızlık var ve bir şekilde Müslüman sus pus. Kıyamet kopuyor hiçbir tepki yok. O zaman senin Allah’tan hiçbir şey bekleme hakkında yok. Bazıları facebook’u açıp, “ölenlere Rahmet, kalanlara sabr-ı cemil” diliyor. Utan be! Utan be… Bu mudur senin tepkin, dilin mi kurudu. Kimden korkuyorsun. Niye o yazıda “Bunu yapana Allah lanet etsin, lanet olsun!” demiyorsun. Çocuğu öldüreni Allah kahretsin. Kadını öldüreni Allah Kahretsin. Araçları patlatanlara Allah lanet etsin.” 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum