1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Diyarbakır Şehid Ali Haydar Bengi Tekbirlerle Uğurladı!
Diyarbakır Şehid Ali Haydar Bengi Tekbirlerle Uğurladı!

Diyarbakır Şehid Ali Haydar Bengi Tekbirlerle Uğurladı!

İstasyon Meydanını dolduran onbinler, Siyonistler tarafından şehit edilen Ali Haydar Bengi kardeşimizi, Yeni Köy mezarlığına kadar yaptıkları yürüyüş ile Rabbimize uğurladı.

05 Haziran 2010 Cumartesi 01:27A+A-

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin kanlı saldırısı sonucu şehit olan Ali Haydar Bengi, bugün Diyarbakır İstasyon meydanında bulunan Sümer Camisinde ikindi namazı müteakip kılınan cenaze namazı, miting ve görkemli bir yürüyüşle Rabbimize uğurlandı.

'Filistin Gazze Gönüllüleri'nin organize ettiği cenaze törenine, gemide bulunan şahitlerden Hüseyin İhsan Yenice, Selahattin Özer, Recep İdikut, Fikri Karavil, Hüseyin Solmuş ve Barış Oktay da katıldı.

İkindi namazını müteakip Sümer Camisinden İstasyon meydanına getirilen şehid Ali Haydar Bengi için cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından şehidin şehadetine tanıklık eden şahitler ve şehidin yakın dava arkadaşları kısa birer konuşma yaptılar.

Şehitlerimiz Kudüs'ün Özgürlüğünün Müjdecisidir

Siyonist İsrail'in korkunç saldırısı sırasında gemide bulunan ve şehidin şehadetine tanıklık eden şahitler, şehidimizden selam getirdiklerini, yolculukları süresince şehidin samimiyet, cesaret ve kararlığına tanıklık ettiklerini kaydettiler. Gemide bulunan yardım gönüllüleri, Gazze'ye savaşmaya değil insani yardım götürmek için gittiklerini, Siyonist İsrail'in kendilerine saldırarak vahşi yüzünü bir kez daha gösterdiğine işaret ettiler.

Selahattin Eyyubi'nin torunlarının Kudüs'ün özgürlüğü için yola çıktıkları, şehitlerimizin Kudüs'ün özgürlüğünün müjdecisi oldukları ve Siyonistlerin şehitlerin kanında boğulacağının vurgulandığı konuşmalarda, şehit Bengi için, "Kudüs'ün kurtuluşu için canını veren Diyarbakır'ın ilk Kürd şehidi" ifadeleri kullanıldı.

Çok Arzuladığı Şehadete Ulaştı

Şehidin yakın dava arkadaşları da şehidin şehitçe yaşamına tanıklık ettiklerinin altını çizerek, Ali Haydar Bengi'nin, Mavi Marmara Gemisi'ne binmeden önce şehid olma arzusunu dile getirdiğini ve bu arzusuna ulaştığından dolayı mutlu olduklarını belirtiler.

Diyarbakır Gazze Omuz Omuza!

İstasyon meydanındaki mitingin ardından şehid Bengi'nin cenazesi cenaze aracına alınarak, "Hamas'a Selam Direnişe Devam! Şehid Haydar Yolun Yolumuz! Gazze İsrail'e Mezar Olacak! Diyarbakır Gazze Omuz Omuza! Ji Bo Aksa Caneme Feda! Şehid Namirin!" şeklinde Kürtçe ve Türkçe atılan slogan ve tekbirler eşliğinde Yeni Köy mezarlığına götürülüp, burada dualar eşliğinde Rabbimize uğurlandı.

Şehidin Özgeçmişi

19.01.1971 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. İlkokulu Bağlar ilçesi Devrim İlkokulu'nda okudu.  Ortaöğretimi Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Aynı yıllarda medrese eğitimi aldı. 1992 yılında başladığı Mısır Ezher Üniversitesi İslami İlimler ve Arap Edebiyatı Bölümünü 1997 yılında başarıyla bitirdi. Türkiye'ye döndükten sonra zamanının büyük bir bölümünü İslami hizmetlere adadı.  Örnek yaşantısı ve ahlakıyla herkes tarafından sevilen biriydi. Diyarbakır AY-DER'in (Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanıydı. Evli ve dört çocuk babasıydı…

Foto: Zafer Burakmak

 

 

 

HABERE YORUM KAT