1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır Özgür-Der'de Komisyonlar Arası Buluşma
Diyarbakır Özgür-Der'de Komisyonlar Arası Buluşma

Diyarbakır Özgür-Der'de Komisyonlar Arası Buluşma

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin düzenlediği çiğköfteli yemek ikramında farklı alanlarda çalışmalarda bulunan komisyonlar, Özgür-Der Selahaddin Eyyub-i Konferans Salonunda bir araya geldi.

23 Şubat 2018 Cuma 15:29A+A-

Eğitim, Sağlık ve Esnaf çalışmalarında bulunan erkek komisyon üyelerinin katılım gösterdiği yemekte, Nurullah Canpolat'ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Araştırmacı-Yazar Abdulhakim Beyazyüz'de kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Yemekten önce ıslah çizgisinden örnekler getirerek sunduğu sohbette Beyazyüz; türedi bir topluluk olmadıklarını, aksine kadim bir medeniyetin, bir davanın devamı ve bu davanın temsilcilerinin de, doğudan batıya bu çizgiye sahip bugünkü bütün Müslümanların olduklarını belirtti. Sohbetinin ardından kısaca Diyarbakır'da yapılan çalışmalardan da bahseden Beyazyüz; Diyarbakır Özgür-Der olarak yakında zamanda Diyarbakır'daki STK'ların ortak olarak düzenledikleri 28 Şubat Mağdurları protestoları gibi basın açıklamaları ile siyasi alanda, Bilgi ve Erdem Vakfı olarak sosyal alanda, Diyarbakır AID (Uluslararası Doktorlar Birliği) ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalarla sağlık alanında, üniversiteler başta olmak üzere eğitim alanında yapılan erkek ve bayan çalışmalarıyla bu alanlardaki şahitlikleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Kuran-i Kavramlar, Hadis Usulü, İslam Tarihi, Siyer, Mezhepler Tarihi vb. alanlarda da özel atölye çalışmalarından ve Özgür-Der temsilciliklerinde de Erkek ve Bayan genel sohbet gruplarıyla tefsir derslerinin yapıldığı bilgilerini de verdiği konuşmasının ardından çiğköfte ikramına geçildi.

6-055.jpg

5-065.jpg

2-139.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum