1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır Lunapark’ta Uyuşturucuyu Özendiren Müzikli Eğlence!
Diyarbakır Lunapark’ta Uyuşturucuyu Özendiren Müzikli Eğlence!

Diyarbakır Lunapark’ta Uyuşturucuyu Özendiren Müzikli Eğlence!

Çocukların yoğunlukta bulunduğu bir alan olan Diyarbakır Lunapark'ta müzik olarak çaldığı “Geceler Geceler” rap şarkısı, “Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak” gibi sözleri uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına özendiriyor.

25 Temmuz 2019 Perşembe 18:29A+A-

Milyonlarca kişinin ölümüne neden olan uyuşturucu maddeler son zamanlarda sanat adı altında gençlere müzik parçaları olarak tezgahlanıyor. Bu da gençleri uyuşturucu kullanmaya özendirme suçu kapsamında teşvikçilik olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili Avrupa’da ve Türkiye’de uyuşturucuya teşvik suçu işleyip sanat istismarı yapan şarkıcılara cezalar yağarken büyük şehirlerin park ve lokallerinde bu tür müziklerin çalınmasına müsade edilmesi tepkilere neden oldu.

Bunun en yeni örneği önceki gün Diyarbakır Lunaparkında Fetih Medya yazarlarından Araştırmacı Musa Yıldız’ın kamerasına yansıdı.

Çocukların yoğunlukta bulunduğu bir alan olan lunaparkın müzik olarak çaldığı “Geceler Geceler” rap şarkısı, “Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak” gibi sözleri uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına özendiriyor. Maalesef toplum, sosyal medyadaki yanlış kitlelerin olumsuz anlamdaki etkilerinden dolayı bu gibi durumlar karşısında duyarsızlaşmaya başladı. Luna parkların Belediyelerin denetimi altında olduğunu biliyor ve bu durumu ciddi bir ihmalkarlık olarak görüyoruz. Yetkili birimlerden, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atanları ve bunların denetiminden sorumlu olan Belediyelerin ihmalkârlığını görmezden gelmemelerini istiyoruz.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve internette uyuşturucu kullanımını özendiren kişilere yönelik yürüttüğü araştırmada, Ezhel adıyla bilinen 28 yaşındaki rapçi Sercan İpekçioğlu’nun bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini belirlemişti. Ezhel adıyla tanınan Ömer Sercan Ipekçioğlu’nun rap şarkıları, daha önce de sözlerinden dolayı tepki almış ve Sercan şarkılarından dolayı İstanbul savcılığı tarafindan ifadeye çağrılmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen ve “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme veya bu nitelikte yayın yapma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ömer Sercan İpekçioğlu savcılık ifadesinde, “Benim instagram ve youtube isimli sosyal medya ortamında ‘aizeshel’ mahlasıyla paylaştığım videoda amacım uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek değildi. Ben müzisyenim, güfte yazdığım da oluyor. Bu nedenle bu şekilde bir video paylaştım. Suçlamalarını kabul etmem” demişti.

 

Fetih Medya

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum