1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Diyarbakır Anneleri"nin Eylemine Katılan Aile Sayısı 15’e Çıktı
"Diyarbakır Anneleri"nin Eylemine Katılan Aile Sayısı 15’e Çıktı

"Diyarbakır Anneleri"nin Eylemine Katılan Aile Sayısı 15’e Çıktı

HDP’nin Diyarbakır binası önünde çocuklarının dağdan geri getirilmesini isteyen aile sayısı 15’e yükseldi.

08 Eylül 2019 Pazar 20:44A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl başkanlığının bulunduğu binanın önünde 3 Eylül’den bu yana oturma eylemi yapılıyor.

Oturma eylemi yapanlar, çocuklarının HDP’nin yönlendirmesiyle PKK’ya katıldığını söyleyen aileler.

Birkaç aileyle başlayan oturma eylemine katılan aile sayısı zamanla çoğaldı. Şu anda 15 aile, çocuklarının geri gelmesini veya HDP tarafından geri getirilmesini istiyor.

"Bizim çocuklarımızı getirsinler"

Çocuğunun dağa çıkarıldığını söyleyen annelerden biri olan Sadiye Özbey, diğer annelerle birlikte oturma eylemi yapan kadınlar arasında. 

"Gitsin kendi çocuklarını yollasınlar. Güçleri yetiyorsa Amerika ile savaşsınlar, Türkiye’den ne istiyorlar?” diyen Özbey’in talebi şu: “Bizim çocuklarımızı getirsinler, biz arkamıza bakmadan gideceğiz. Ciğerim yanıyor. Alsın gelsin şu an beni öldürsünler, kaybedecek bir şeyim yok.

Bugün bazı sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve kadın gazeteciler günlerdir HDP il binası önünde çocuklarını isteyen anneleri hatırladı. Bazı gazeteciler HDP binası önüne giderek ailelere destek verdi.

Babalar da eylemde

HDP’nin Bağlar’daki binası önünde eylem yapanlar sadece anneler değil. Babalar da bu eyleme destek veriyor. Eylem yapan babalar arasında bulunan Mustafa Biçer, bazı HDP Gençlik Kollarına mensup bazı şahısların eylem yapmamalı için kendilerini silahla tehdit ettiğini öne sürdü.

Biçer şunları söyledi:

“Evlatlarımızın bize verilmesini istiyoruz. Benim zoruma giden, bizim, evlatlarımız tarafından öldürülmemizdir. Yüce Rabbimiz bize belli bir ömür vermiş. Kendi evlatlarımızı bize karşı kullanıyorlar. Ben Allah'tan başka kimseden korkmuyorum. Kopan ciğerimi yerine koymalarını, bir tek evladımı istiyorum.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT