1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Diyanet-Sen ve Memur-Sen’den imam döven kaymakama sert tepki
Diyanet-Sen ve Memur-Sen’den imam döven kaymakama sert tepki

Diyanet-Sen ve Memur-Sen’den imam döven kaymakama sert tepki

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller, Cuma namazı için gittiği camide hutbe nedeniyle imamı darp etti. Olaya ilişkin Diyarbakır Valiliği soruşturma başlatırken Diyanet-Sen ve Memur-Sen’den Kaymakam Akeller'e tepki gösterdi.

20 Ocak 2024 Cumartesi 16:10A+A-

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı için gittiği camide hutbe okuma tarzını beğenmediği imam M.K’yi, mikrofonla darp ettiği iddia edilen olayla ilgili Diyanet-Sen ve Memur-Sen olayın yaşandığı cami önünde açıklama yaptı. Kaymakam Akeller’i sert bir dille eleştiren Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, “Vazifesi hukuku ayakta tutmak ve uygulamak olan bir devlet görevlisinin hukuku ayaklar altına alarak yaptığı vandallık asla karşılıksız kalmamalıdır.  Kaymakam hakkında acilen soruşturma açılarak görevden el çektirilmelidir” dedi.

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller, Cuma namazı için gittiği camide hutbe nedeniyle imamı darp ettiği iddia edildi. Yaşanan olayla ilgili bugün olayın yaşandığı Kulp İlçesi’nde bulunan Kuba Camii önüne giden Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetimi, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyanet-Sen Kulp İlçe yönetimi, Silvan ,Bismil, Lice Diyanet-Sen ilçe yönetimleri ortak bir açıklamada bulundu.

Basın açıklamasını Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz okudu.

Yaşanan olayın sert bir dille eleştirildiği açıklamada Kaymakam hakkında acilen soruşturma açılarak görevden el çektirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Bu millet ağır bedeller ödeyerek Eski Türkiye’yi geride bıraktı. Esnafın kepenk açamadığı, huzurun kaybolduğu, kamu görevlilerinin can güvenliği endişesi  ile evlerinden helalleşerek çıktığı bir dönemi geride bırakalı çokta olmadı.  Bu dönemin en ağır bedelini bölgemiz çekti. Sözde devlet ve millet menfaatine  yapılıyor denilen ama gerçekte terör örgüt ve odaklarının ekmeğine yağ süren eylem ve söylemlerin oluşturduğu tahribat büyük oldu. Bu tahribatın oluşturduğu yaraların rehabilitesi için samimiyeti ve devamlılığı olan çalışmalara ihtiyacımız var. İhtiyacımız belli ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde devlet aklında başlayan zihni ve fiili dönüşüm bize ve bölgemize umut veriyorken Kulp Kaymakamının görevi başındaki bir imama uyguladığı sözlü ve fiili şiddet asla kabul edilemez. Şehit ailesine mensup ve kardeşi polis olan bir diyanet görevlisinin vatan ve millet sadakatini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Vazifesi hukuku ayakta tutmak ve uygulamak olan bir devlet görevlisinin hukuku ayaklar altına alarak yaptığı vandallık asla karşılıksız kalmamalıdır.  Kaymakam hakkında acilen soruşturma açılarak görevden el çektirilmelidir” dedi.

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı da göreve çağırdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Bölgeyi güvenlikçi ve yaftalayıcı bir refleksle değerlendirmenin bedelini tüm ülke olarak ödemek zorunda kaldığımızın bilinci içinde hareket edilmelidir. Vatandaşla devlet arasındaki huzur ve güven iklimini zedeleyici, mülki idare makamının gerektirdiği sorumluluk ve görev anlayışı ile bağdaşmayan bu eylemle ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı göreve çağırıyoruz. Kulp Kaymakamı’nın imam arkadaşımıza yönelik hakaret ve şiddet eylemini nefretle kınıyor, bu eylemin cezalandırılması için gereğini  beklediğimizi tekrarlıyor, imam arkadaşımızla geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Pasurununsesi / Ramazan Seykan

HABERE YORUM KAT

1 Yorum