1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyanet: "Kadınları 'Cuma'ya Çağıracağız"
Diyanet: Kadınları Cumaya Çağıracağız

Diyanet: "Kadınları 'Cuma'ya Çağıracağız"

Görmez, 'Sahabe zamanını örnek alarak kadınlarımızı camilere, cuma ve bayram namazlarına gitmeleri için teşvik edeceğiz' dedi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 08:32A+A-

Süleymaniye Camii'nde düzenlenen 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla hazırlanan 'Camii-Kadın ve Aile' konulu programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve yüzlerce vatandaş katıldı. Program Hafız Osman Şahin'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Açılışta konuşan Mehmet Görmez, kadın, çocuk ve aile kavramı üzerinde durarak, kadınların camiye yönlendirilmesine vurgu yaptı. Görmez 'Asrısaadette kadınlar ilimle uğraşıyor ve mescitlerle fazla vakit geçiriyorlardı. Sahabe zamanını örnek alarak kadınlarımızı camilere, Cuma ve bayram namazlarına gitmeleri konusunda bilgilendirip teşvik edeceğiz' dedi.

AİLENİN BİLİNÇLENMESİ İÇİN ANNELER ÖNEMLİ

İslam'da cami ve kadın tasavvurunu Peygamber Efendimiz S.A.V zamanında oluşturduğu haline geri döndürmeye çalışacağını dile getiren Mehmet Görmez 'Kadınlarımız camilerden geri kalmamalı. Ailenin en önemli bireyi olan kadının, çocuklarıyla birlikte camilere gelmesi, ailenin mutluluğu ve bilinçlenmesi açısından çok faydalı olur' şeklinde konuştu. Program çerçevesinde Kuran-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından ödülleri verildi.

CAMİLER BİZİM ÖZGÜRLÜK SİMGEMİZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez camilerin asırlar boyunca insanlığa hizmet ettiğini ve Müslümanları bir arada tuttuğunu söyledi. Camilerin özgürlüğün, bağımsızlığın simgesi olduğunu söyleyen Görmez 'Yeryüzünde camiyi, ezanı ve mabedi Milli Marşına yerleştiren nadir milletlerden birisiyiz. Milli şairimizin İstiklal Marşı'nda bahsettiği gibi' Değmesin mabedimin üstüne namahrem eli, O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' sözleri camiye, mabede ve bağımsızlığa verdiği değeri gösteriyor' şeklinde konuştu.

İnanç özgürlüğü bizi memnun eder

Bir gazetecinin demokratikleşme paketi sorusu üzerine Görmez, 'İnanç özgürlükleri ve din özgürlükleri noktasında alınan bütün kararlardan, atılan bütün adımlardan hem bu topraklarda yaşayan bir birey, bir mümin olarak hem de Diyanet İşleri Başkanı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı camiası olarak sadece büyük bir mutluluk duyarız. Gerçekten bu topraklarda inancı, dini ne olursa olsun, farklı inançları, farklı düşünceleri, farklı kültürleri, birlikte barış içinde yaşatacak her türlü adım, bilhassa inanç özgürlükleri ve din özgürlükleriyle ilgili bütün iyileştirmeler, bizi sadece memnun eder, sadece mutlu eder. Kaldı ki bunların hiçbirisi lütuf değildir. Çünkü bu özgürlükler, yaratıcımızın doğuştan bütün insanlara verdiği haklardır. Bunun altını çizmek istiyorum' diye konuştu.

Mustafa Sait Özkan - Hamdi Koçoğlu | Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

7 Yorum