1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diyanet hafız yetiştiriyor, olacak iş değil(!)
Diyanet hafız yetiştiriyor, olacak iş değil(!)

Diyanet hafız yetiştiriyor, olacak iş değil(!)

DW Türkçe, Diyanet’in hafız programını hedef aldı!

17 Şubat 2022 Perşembe 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Örgün eğitime devam eden öğrencilerin hafızlık eğitimi almalarını sağlayan “Bir hafız yetiştiriyorum” programını başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı aynı zamanda bu program için Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) ile protokol imzaladı. Bu protokolle öğrencilere burs imkanı da sağlanacak.

Buraya kadar “ne sorun var, Diyanet görevini yerine getiriyor” şeklinde düşünülebilir ancak sol-liberal çizgide yayınlar yapan Almanya menşeili Deutsche Welle Türkçe, Diyanet’in bu adımlarını “eğitimin dinselleştirilmesi” şeklinde yorumladı.

İstanbul Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Yurttaş Yıldırım'ın görüşlerin aktaran DW, söz konusu durumun pedagojik açıdan sorun teşkil ettiğini dahi ileri sürdü. Kimseye zorla bir şey yaptırılmazken Diyanet’in öğrencilere önemli bir hizmeti burs imkanı da sağlayarak ulaştırmasından neden rahatsız olunur?

Öyle sanıyoruz bu tavır yalnızca İslam düşmanlığı ile izah edilebilir! Özgürlükçü tutumunu her zaman vurgulayan DW benzeri yayın organlarının özgürlükçülüğü İslam ve Müslümanlar söz konusu olana kadar! DW, İsrail ile alakalı içerikleri sebebiyle iki Filistinli muhabirini de işten çıkartmıştı yakın zamanda…

Tüm bunlar yetmez gibi aynı DW, "trans çocuk" olarak tanımladığı çocuklara yönelik ifsad edici programları bakın nasıl iğrenç bir üslupla haberleştiriyor.

fltljejwyaiu-ba.jpg

DW tarafından hedef gösterilen MÜSDAV ise konu hakkında bir açıklama yayımladı:

flqh99lxoaao-c3.jpg

DW’nin hafızlık eğitimini bir sorun olarak lanse etmesi bir yana MÜSDAV üzerinden başlatılan burs kampanyasına verilen destek ise halkımızın hassasiyetlerini gözler önüne seriyor. Hafızlık kampanyası için için 2,77 milyon TL bağış toplandı. Bu sevindirici gelişmeden de DW sayesinde haberdar olduk. Teşekkürler Deutsche Welle!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum