1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyabakır'da 4 Ağır Ceza Mahkemesi Kuruldu
Diyabakır'da 4 Ağır Ceza Mahkemesi Kuruldu

Diyabakır'da 4 Ağır Ceza Mahkemesi Kuruldu

6526 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında 6 özel yetkili mahkemenin kapatıldığı Diyarbakır'da 4 yeni ağır ceza mahkemesi kuruldu.

27 Mart 2014 Perşembe 13:35A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 6526 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında 6 özel yetkili mahkemenin kapatıldığı Diyarbakır'da 4 yeni ağır ceza mahkemesinin kurulması kararlaştırıldı. 

6526 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Siirt ve Batman'daki mahkemelerin görev alanına giren suçlarla ilgili davalara bakan Diyarbakır özel yetkili 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. Ağır Ceza Mahkemeleri kapatılmıştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından Diyarbakır'da 4 yeni ağır ceza mahkemesi kurulmasına karar verdi. Böylelikle ağır ceza mahkemesi sayısı 8'e yükseldi.

Kurulacak mahkemeler, 4, 5, 6 ve 7. Ağır Ceza Mahkemeleri olarak adlandırıldı. Yeni kurulan mahkemelerin heyetlerinin önümüzdeki günlerde belirleneceği ve dosya kabulüne başlanacağı öğrenildi.

Görevi sona eren özel yetkili mahkemelerde görülen dava dosyalarını ayrıştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bin 525 dosyayı, suçun işlendiği illerdeki ağır ceza mahkemelerine göndermişti.

Bu kapsamda, savcılıkça yapılan incelemeler sonucunda davası devam eden bin 525 dosyadan 510'u Şırnak'ta, 250'si Mardin'de, 190'ı Şanlıurfa'da, 180'i Bingöl'de, 170'i Siirt'te, 160'ı Batman'da 60'ı Mardin-Midyat'ta, 5'i ise Şanlıurfa-Siverek'te görülecek.

AA

HABERE YORUM KAT