1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dışişleri'nden BMGK kararı ile ilgili açıklama: Olumlu bir adım
Dışişleri'nden BMGK kararı ile ilgili açıklama: Olumlu bir adım

Dışişleri'nden BMGK kararı ile ilgili açıklama: Olumlu bir adım

Dışişleri Bakanlığı, BMGK'da, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısının kabul edilmesi hakkında açıklama yaptı.

25 Mart 2024 Pazartesi 20:51A+A-

Bakanlığın açıklamasında, "Kararı olumlu bir adım olarak görüyoruz. Temennimiz, İsrail’in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir." denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, bugün Gazze Şeridi’nde Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep eden tasarı üzerine toplandı. BMGK Gazze'deki ateşkes kararını onayladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen ve Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan tasarıyı olumlu bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Keçeli, "BM Güvenlik Konseyi'nin, ramazan ayı boyunca Gazze'de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze'ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz. Temennimiz, İsrail’in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir." ifadelerini kullandı.

Keçeli, Gazze’deki insani felaketin sona ermesi ve İsrail-Filistin meselesine kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için uluslararası kamuoyunu İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırdı.

BMGK'de yapılan oylamada, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı oylanmıştı. Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edilmiş, ABD çekimser oy kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT