1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dışişleri Bakanlığından Kamaruzzaman'ın İdamına Açıklama
Dışişleri Bakanlığından Kamaruzzaman'ın İdamına Açıklama

Dışişleri Bakanlığından Kamaruzzaman'ın İdamına Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, "İdam cezası yerine toplumsal uzlaşıyı yansıtan bir yöntem bulunması en samimi temennimizdir"

12 Nisan 2015 Pazar 20:33A+A-

Türkiye, Bangladeş'te geçmişin yaralarının sarılması için idam cezası yerine toplumsal uzlaşıyı yansıtan yöntem bulunmasını temenni etti.

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman hakkında verilen idam cezasının infaz edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Kamaruzzaman'ın idam edildiğinin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kardeş ülke Bangladeş'te geçmişin yaralarının sarılması için idam cezası yerine toplumsal uzlaşıyı yansıtan bir yöntem bulunması en samimi temennimizdir" ifadesi kullanıldı.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Bangladeş'in toplumsal uyum ve huzuru bakımından söz konusu infazın yapılmaması ve diğer benzer idam cezalarının infazlarının da askıya alınması yönünde Bangladeş tarafına telkinde bulunmuş, idam cezasını kaldırmış bir ülke olarak bu cezanın uygulanmasının toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik."

Kamaruzzaman'a, ülkenin 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında savaş suçu işlediği gerekçesiyle verilen idam cezası dün infaz edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT