1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diriliş Buluşmaları İstanbul programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti
Diriliş Buluşmaları İstanbul programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti

Diriliş Buluşmaları İstanbul programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti

İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 10’ncusu, Filistin gündemiyle İstanbul’da gerçekleştirildi. Sinan Erdem Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran binlerce kişi, Filistin’e destek mesajı verdi.

18 Şubat 2024 Pazar 16:43A+A-

Program, Ayasofya Camii Baş İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Fatih Camii Baş İmam Hatibi Metin Çakar ve Sümbül Efendi Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için gemiler satın alınacağını söyledi. Yıldırım, “Konuşma zamanı geçti. Gazze’ye gideceğiz. Sizlerden gemiler almamız için kampanyamıza destek vermenizi istiyorum. Avrupa’dan da gemiler yola çıkacak. Onlarca ülkeden aktivistler filoya katılacak. Hem Mısır kapısını hem Gazze Limanı’nı açacağız. İnsani yardım gemilerimizle, dünyanın dikkatini inşallah oraya çekeceğiz. Siyasetin hükümetin ve halkın hep birlikte hareket edeceğine inanıyorum. Allah, Filistin’in özgürlüğünü nasip eylesin” dedi.

ihh-genel-baskani-bulent-yildirim.jpg

“Çin, Doğu Türkistan’da soykırım suçu işliyor”

Filistin ve Doğu Türkistan’ın çok büyük zulümlere maruz kaldığını ifade eden Doğu Türkistanlı Akademisyen Doç. Dr. Alimcan Buğda, “Çin, Doğu Türkistan’da yıllardır soykırım suçu işliyor. Doğu Türkistanlıları dinlerinden, kültürlerinden vazgeçirmek için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar.  2017 senesinden beri Doğu Türkistan’ı dış dünyaya tamamen kapatan Çin hükümeti, kanlı komünist ideolojisini Doğu Türkistan’da uygulamaya ve bu ideolojilerini din olarak sunmaya çalışıyor. Çin, bugün Doğu Türkistan’ı ikinci Endülüs yapmaya çalışıyor. Allah’ın izniyle, hem Filistin’deki zulüm bitecek, hem Doğu Türkistan özgürlüğüne kavuşacak” dedi.

bugda.jpg

“Kudüs’ün sahibi İslâm ümmetidir”

Sosyal Doku Vakfı Kurucusu Nureddin Yıldız ise, “Zalimler, Gazze bombalanırken, bütün dünyadaki Müslümanları öğretilmiş bir çaresizliğe mahkûm etmek istiyorlar. Rasulullah’ın ümmeti zor yıllar yaşasa bile, bu ümmet Kudüs’ün sahibidir. İşgal ve gasp mülk devri oluşturmuyor. Mülk Allah’ındır, Allah’ın mümin kulları kıyamete kadar var olmaya devam edecektir” dedi.

yildiz.jpg

“Herkes üzerine düşeni yapmalı”

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ise şunları söyledi:

140 gündür adı müslüman olan İslam ülkelerinin yöneticileri kardeşlerimizi yalnızlığa mahkum etti. Kendi menfaatlerinden, iktidarlarından, saraylarından başka hiç bir şey düşünmeyen o yöneticilerin hepsini sana havale ediyoruz Allah’ım!

Biz Cumhurbaşkanımızı yol, köprü yaptığı için değil dünya 5’ten büyüktür dediği için, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir, Sisi’ye katil, Mursi’ye mücahid dediği için sevdik. Artık söz zamanı bitmiş, eylem zamanıdır.

Esenyurt düşerse Kudüs, Gazze düşer dendi. Bizler buradan slogan değil bir hakikati söylemek istiyoruz: Refah, Gazze düşerse İstanbul düşer, Anadolu düşer, Mısır düşer!

O acılara şahit olmamak için bütün Müslümanları, Gazze’nin yanında duran bütün siyasetçileri, idarecileri ayırmadan kayırmadan özgür Kudüs için mücadele edeceğiz ve bu ambargoyu yine bu memleketin çocukları delecek Allah’ın izniyle!

Gemiler yürüyecek! Ama o gemiler İsrail’e enerji, çelik taşımayacak bilakis insani yardım gidecek ve bütün bir dünyaya siyonizmin nasıl bir bela olduğunu gösterecek.

Hepimiz dönelim kendimize, sosyal çevremize, cemaatlerimize, vakıflarımıza, idarelerimize ve şunu diyelim ve sorgulayalım: “Biz ne yaptık ki 140 gündür dünyayı ayağa kaldırmamız gerekirken biz ayağa kalkamadık. Niye Allah bize bu zilleti yaşatıyor?”

Gelin, umumi bir tevbe edelim ki yeniden izzete kavuşalım, Allah bize özgür Kudüs’ü yeniden hediye etsin, biz Kudüs’ü güldürelim, Kudüs de bizi güldürsün, gelecek günler Ümmet-i Muhammed’in zafer ve izzet günleri olsun inşallah.

photo_5947446248376221862_y.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum