1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. Direnişle özdeşleşen bir portre: Kerim Yunus
Direnişle özdeşleşen bir portre: Kerim Yunus

Direnişle özdeşleşen bir portre: Kerim Yunus

Süleyman Ceran, Siyonist zindanlardaki Filistinli tutsakların karşılaştığı sorunları, direniş ve kahramanlıklarını konu edindiği yazısında 40 yıllık esaretten sonra özgürlüğüne kavuşan Kerim Yunus’a dikkati çekiyor.

07 Ocak 2023 Cumartesi 13:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

40 yılını Siyonist zindanlarda esaret altında geçiren Kerim Yunus, geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşmuş ve Filistin sokakları bu haberle coşmuştu.

Kerim Yunus’un serbest bırakılması özelinde Filistinli tutsakların Siyonist zindanlarda karşılaştığı sorunlara, yanı sıra gösterdikleri direniş ve kahramanlığa dikkati çeken Süleyman Ceran, Kerim Yunus’la ilgili şunları söylüyor:

40 yılını hücrelerde, koğuşlarda, kameralar altında ve sürekli takip edilerek geçiren Kerim Yunus, dışarda da benzer süreçleri yaşamaya devam edecek maalesef…

Hapishaneden moralle çıkan, geçen kırk yılını direnişe armağan eden ve kendi yurdunda işgalcinin zindanında bir insan ömrü kadar tutsak kalan Kerim Yunus, küçük bir hapishaneden büyük bir hapishaneye geçmiş oldu. Üyelerinin tümünün esir kamplarında gibi yaşadığı Filistin misali başka bir ülke mevcut değil. Bir yandan el-Aksâ’yı bir yandan Gazze’yi bir yandan da nefis Yafa sahillerini göremeden, kendilerine çizilmiş birkaç kilometre karelik hücrelerde yaşayan bir halk, Filistin halkı. Filistin, dışardan içeriye doğru sayısız barikat ve kontrol noktalarıyla lime lime doğranmış ve her bir parçanın diğeriyle bağı koparılmış buna rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya devam eden ve kendi fıkhını oluşturup tertemiz mücadele edebilen bir coğrafya. Hayatının tüm aşamalarında özgür bir Filistinli olarak yaşayan Kerim Yunus, memleketini arşınlarken, “Halkımız 100 yıldır beyaz bayrak çekmeden mücadele ediyor. Halkımızın özgürlüğü için 40 yılı daha feda etmeye hazırız.” diyordu büyük bir gururla…

Yazının tam metni >>>