1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Direnişçilere ‘Terörist’ Muamelesi Yapan Mutabakatlarla Çözüme Varmak Mümkün mü?
Direnişçilere ‘Terörist’ Muamelesi Yapan Mutabakatlarla Çözüme Varmak Mümkün mü?

Direnişçilere ‘Terörist’ Muamelesi Yapan Mutabakatlarla Çözüme Varmak Mümkün mü?

Rusya-İran-Türkiye arasında Ankara’da gerçekleştirilen üçlü zirveyi değerlendiren El-Mutasım Tugayı komutanı Mustafa mutabakatın barındırdığı risklere ve bunların sahadaki muhtemel yansımalarına dikkat çekti.

19 Eylül 2019 Perşembe 07:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ankara zirvesinin sahadaki yansımaları Türkiye’de hakim medyanın abartılı yaklaşımından farklı. Bir örnek olarak bu farklılık El-Mutasım Tugayı komutanının değerlendirmelerine açıkça yansıyor.

Orient-News'in aktardığına göre Ankara zirvesinde yapılan görüşme içeriği ve oluşan mutabakatı değerlendiren El-Mutasım Tugayı komutanı Mustafa, Putin'in İdlib'deki direniş unsurlarını terörizmle suçladığına dikkat çekerek bu yaklaşım biçiminin Suriye meselesini çözmeyi bırakın daha derinleştireceğini vurguladı.

Ankara zirvesinde Soçi Anlaşması'nın geleceği, tampon bölge, ateşkes, HTŞ'nin kaderi, göç sorunu, süre gelen vahşi bombardımanlar vb. Suriyelilerin ciddi ve net kararlar beklediği meselelerin ayrıntılı şekilde ele alınmadığına dikkat çeken Mustafa, görüşme ve varılan anlaşmaların şu haliyle tuzaktan ibaret olduğunu söyledi.

Toplantıda özellikle de HTŞ, Hares ed-Din, Ensaru’t-Tevhid gibi yapıların “terörist” kapsamına alınmasının ve “terörle mücadele” adı altında bu yapılara saldırıların süreceği vurgusunun barındırdığı riske dikkat çeken Mustafa, bunun ise savaşın sürmesi ve daha önce İdlib ve Hama kırsalında ve Han Şeyhun’da benzer şekilde yeni işgallerin yaşanmasına davetiye çıkarmak anlamına geleceğini kaydetti.

Orient-News’in naklettiğine göre, daha önce Ulusal Kurtuluş Cephesi İttifakı içerisindeki Suğur el-Şam komutanı Şeyh Ebu İsa da Ankara’daki üçlü zirveyi eleştirmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum