1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Rusya’ya Takas Teklifi
Direnişçilerden Rusya’ya Takas Teklifi

Direnişçilerden Rusya’ya Takas Teklifi

Rus helikopteri düşüren Fetih Ordusu, 5 Rus askerinin cenazesini isteyen Esed rejimine takas teklifi sundu. Muhalifler, “Rejim, Madaya, Humus ve Guta’ya insani yardımı sağlar ve 5 bin esirin serbest bırakırsa cenazeleri veririz” dedi.

09 Ağustos 2016 Salı 04:35A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

1 Ağustos'ta İdlib'te Rus helikopteri düşüren Fetih Ordusu, hayatını kaybeden 5 Rus mürettebatın cenazelerini, Esed'in elinde bulunan mahkumlarla takas edebileceklerini duyurdu. Fetih'in görevlendirdiği Ebû Vail, “Madaya, Humus ve Guta'ya insani yardım ulaşmasına müsaade eder, 5 bin esiri serbest bırakırlarsa, biz de elimizdeki 5 Rus'un naaşını teslim ederiz” dedi. Fetih Ordusu tarafından görevlendirilen Ebû Vail Yeni Şafak aracılığıyla 5 Rus askerin cesedini Türkiye aracılığı ile teslim edebileceklerini ve bu konuda Esed rejimi tarafından girişimde bulunulduğunu söyledi.

Teslimat İçin Öncelikli Şartlar

"Başta Guta, Humus ve Madaya olmak üzere tüm kuşatma altında bulunan bölgelere insanı yardım izni verilmesi ve 5 bin muhalif tutuklunun salıverilmesi öncelikli şartımız" diyen Ebû Vaiz diplomasi yolunu açık tutarak bu krizi aşabileceklerine inandıklarını belirtti.

Düşürülen Rus savaş helikopterinde ölen 5 kişinin cesetlerini İdlip bölgesinde uygun bir ortamda ve soğuk hava deposunda muhafaza ettiklerini kaydeden Ebû Vail, tarafların uzlaşması halinde en kısa sürede pilot ve mürettebatın ülkelerine gönderilebileceklerini söyledi. Ebû Vail, geçtiğimiz günlerde ülkelerine teslim edilen İspanyol gazetecilerin Katar üzerinden ülkelerine dönme görüşmelerini de yöneten isim olmuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT