1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Halep'in Güneybatısında Esed Rejimine Darbe
Direnişçilerden Halep'in Güneybatısında Esed Rejimine Darbe

Direnişçilerden Halep'in Güneybatısında Esed Rejimine Darbe

Suriye'de direnişçilerin, Halep'in güneybatısındaki Han Tuman beldesi yakınlarında stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasını ele geçirdiği ve 25 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

14 Ocak 2016 Perşembe 17:19A+A-

Suvvar eş-Şam'ın (Şam Devrimcileri) saha komutanlarından Yüzbaşı Ebu Hikmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direnişçilerin Halep'in güneybatısındaki Han Tuman beldesi çevresinde İran, Irak ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin içerisinde bulunduğu stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasının denetimini tekrar sağladığını söyledi.

Direnişçilerin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda aralarında İran, Irak ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin de bulunduğu 25 rejim askerinin öldürüldüğünü ifade eden Hikmet, “Rejim güçleri, Rusya’nın hava saldırılarında Han Tuman çevresindeki birçok bölgeyi direnişçilere saldırarak aldı. İki günden bu yana da direnişçiler düzenlediği ortak operasyonla Han Tuman çevresindeki Haraş bölgesinde stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasının denetimini tekrar sağladı. Rejim bu noktalarda Halep'in güneybatısındaki bölgelere saldırarak ilerliyordu.” dedi.

Han Tuman'ın çevresindeki operasyonlarda direnişçiler tarafından çok sayıda rejim askerinin de esir alındığının altını çizen Hikmet, direnişçilerin söz konusu belde çevresinde yabancı milislerin bulunduğu yerlere tank, doçka ve havan toplarıyla saldırdığını vurguladı.

Halep'in güneybatısındaki operasyonlara Nusra Cephesi, Mücahiddin Ordusu, Birinci Alay, Feyleku'ş-Şam, Nureddin ez-Zengi ve Ahraru’ş-Şam gibi etkin silahlı grupların katıldığı öğrenildi.

Geçen ay Rusya’ya ait savaş uçaklarının hava desteğiyle Halep'in güney ve güneybatı kesimlerine saldıran rejim güçleri, Ays ve Hadır beldesi ile çevresindeki birçok köyün denetimini sağlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT