1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Türkmen Dağı'nda 2 Bölgeyi İşgalcilerden Geri Aldı
Direnişçiler Türkmen Dağı'nda 2 Bölgeyi İşgalcilerden Geri Aldı

Direnişçiler Türkmen Dağı'nda 2 Bölgeyi İşgalcilerden Geri Aldı

Suriyeli muhalif gruplar, dün Baas rejiminin kontrolüne geçen Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağı bölgesinde bulunan ve stratejik öneme sahip Karamanlı tepesi ve İsa Pınar bölgesini geri aldı.

17 Haziran 2016 Cuma 12:53A+A-

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağı bölgesinde bulunan ve stratejik öneme sahip Karamanlı tepesi, İsa Pınarı bölgesi ve Çumaran köyü, muhaliflerin bugün sabaha karşı başlattığı bir operasyon ile Baas rejiminden geri alındı.

REJİMİN MÜHİMMAT DEPOSU İMHA EDİLDİ

Türkmenler, kendilerine yardıma gelen diğer Suriyeli muhalif grupların desteği ile sabaha karşı Türkmen Dağı'nın genelinde bir operasyon başlattı.

Operasyon sırasında Kızıldağ bölgesinde bulunan Baas rejimine ait bir mühimmat deposu imha edildi.

YARDIMA GELEN MUHALİF GRUPLAR

Dün Rus hava uçaklarının verdiği hava desteği ile rejimin eline geçen iki köy, çok sayıda muhalif grubun Türkmenlere yardıma gelmesiyle başlatılan operasyon ile geri alındı.

Operasyonu yürüten grupların isimleri şöyle: Cebel-i İslam, Nusret Cephesi, Türkistan İslam Cemaati, Ecnad'uş Şam, Ahrar'uş Şam ve Abdulhamid Han Tugayı.

TÜRKMENLER DİRENİYOR

Dün Baas rejimi ve Rusya'nın havadan, rejim militanlarının ve Şii militanların karadan saldırıya geçerek Türkmen Dağı'nın birçok önemli noktasını ele geçirmesi muhalifleri harekete geçirdi.

Bu son operasyon ile muhalifler, yoğun saldırı ve bombardımana rağmen ellerindeki tüm imkanları kullanarak Türkmen Dağı'nı savunmaya devam edeceklerini gösterdi.

Kaynak: Timeturk

HABERE YORUM KAT