1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Suriye'de 100 Rejim Askerini Öldürdü
Direnişçiler Suriye'de 100 Rejim Askerini Öldürdü

Direnişçiler Suriye'de 100 Rejim Askerini Öldürdü

Suriye'nin iç kesimlerinde yer alan Hama kentine bağlı Moruk ilçesinin denetimini ele geçiren direniş güçleri, ilçede 100 rejim askerini öldürdüğü, 15 askeri de esir aldığı bildirildi.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:35A+A-

Hama medya merkezi sorumlusu Sair el-Hamavi, Hama kentine bağlı ve stratejik yollar üzerinde yer alan Moruk ilçesinin denetimini sağlayan direniş güçleri, ilçede birkaç günden bu yana girdiği çatışmalarda, Hizbullah milislerinin de aralarında bulunduğu 100 Esed askerini etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Şam yönetimiyle girilen çatışmalarda 15 askerin de esir alındığını dile getiren Hamavi, "direnişçiler ilçede bulunan tank birliğini de ele geçirdi. İlçedeki çatışmalarda çok sayıda askeri araç imha edildi" dedi.

Rejim güçleriyle ilçe ve çevresinde girilen çatışmalarda 15 direnişçinin şehit olduğunui belirten Hamavi, "Moruk'un alınmasıyla Esed güçlerine büyük bir darbe vuruldu" ifadesini kullandı. Hamavi, söz konusu ilçenin direniş güçleri tarafındanele geçirmesinin ardından rejim güçlerinin bölgeye kara ve havadan ağır silahlarla saldırdığını aktardı.

HABERE YORUM KAT