1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler, Rejim Konvoyunu Vurdu: 50 Ölü!
Direnişçiler, Rejim Konvoyunu Vurdu: 50 Ölü!

Direnişçiler, Rejim Konvoyunu Vurdu: 50 Ölü!

Suriyeli direnişçiler, Şam yakınlarında bulunan Han Şeyh'te rejime ait askeri konvoya saldırarak 50 kişiyi etkisiz hale getirdi

24 Aralık 2013 Salı 14:59A+A-

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin Başkent’te rejime ait askeri konvoya saldırarak, 50 kişiyi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, ÖSO’ya bağlı birliklerin başkent Şam’ın Han Şeyh bölgesinde rejim güçlerine ait  askeri konvoya düzenlediği saldırıda 50 askerin öldürüldüğünü ve çok sayıda askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Silahlı muhaliflerin Şam’ın Cobar bölgesinde Hizbullah milislerinin ”karargah” olarak kullandığı yere bombalı saldırıda bulunduğu ve binanın tamamen çöktüğü içindekilerin de öldüğü kaydedilen açıklamada, ÖSO birliklerinin Doğu Guta bölgesindeki Kasimiye beldesinde rejim güçlerinin bulunduğu bir merkeze saldırarak, 2 tank, bir zırhlı araç, doçka ve bir uçak savar ele geçirdiği ifade edildi.

Söz konusu araçların ele geçirilmesi dolayısıyla sevinç yaşayan muhaliflerin görüntüsünü de paylaşan SRGC, rejim güçlerinin de sabahtan bu yana Şam’ın Duma banliyösünü 20′den fazla havan topuyla vurduğunu belirtti.

Öte yandan ÖSO’nun Şam’ın Han Şeyh bölgesinde askeri konvoya saldırmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmayan Şam yönetimi, silahlı muhaliflerin Şam kırsalı Adra bölgesindeki petrol depolarını havan topuyla hedef aldığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum