1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Halep’te 50 Rejim Askerini Öldürdü
Direnişçiler Halep’te 50 Rejim Askerini Öldürdü

Direnişçiler Halep’te 50 Rejim Askerini Öldürdü

Halep'in güneyindeki Ays beldesi ve çevresine oprasyon düzenleyen direnişçiler 50 rejim askerini öldürdü.

02 Nisan 2016 Cumartesi 14:41A+A-

Direnişçilerin, Halep'in güneyinde Esed güçlerinin kontrolündeki stratejik öneme sahip Ays beldesi ve çevresindeki tepelerin kontrolünün denetimini sağlarken belde ve çevresinde meydana gelen çatışmalarda 50 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, direnişçilerin kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını Halep ve Şam'da ihlal eden Esed güçlerine yönelik Halep'in güneyinde operasyon düzenledi. Direnişçiler operasyonda Şam-Halep yoluna yakın stratejik öneme sahip Ays beldesi ile çevresindeki tepelerin kontrolünü sağladı.

Düzenlenen operasyon sonucunda direnişçiler belde çevresindeki Mastuma tepesi, Hırbet Azu, koyun pazarı, Makbara tepesi, Suriye tel tepesi ve Ebu Ruvel bölgesini Esed güçlerinden aldığı ifade edildi. Söz konusu bölgede çıkan çatışmalarda 50 rejim askerinin öldürüldüğünü kaydeden kaynaklar, direnişçilerin Esed rejimine bağlı birliklerin olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdığını aktardı.

ESED ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Esed rejiminin ateşkesi ihlal ettiğini belirten direnişçiler, dün de Halep'in güney kesimlerine Esed güçlerinin kontrolündeki Ays ve Han Tuman beldelerine operasyon düzenledi, operasyonda direnişçiler, Ays beldesi çevresinde stratejik öneme sahip Tel el-Mahrukat, Halidiye, Habur ve Um Ruvel köyü ile tank birliklerinin kontrolünü sağlamıştı.

Suriye'de 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici "ateşkes" niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını Halep, Bayırbucak ve Şam gibi kentlerde Esed güçleri ihlal etmişti. Hafta içinde de Şam'ın Doğu Guta bölgesinde direnişçilerin kontrolündeki Deyr Asafir bölgesinde bir okul ve sahra hastanesine düzenlediği saldırıda çoğunluğu çocuk 32 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT