1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Halep Kırsalında İlerliyor
Direnişçiler Halep Kırsalında İlerliyor

Direnişçiler Halep Kırsalında İlerliyor

Suriyeli direnişçiler, Halep’in güney kıralında yer alan, stratejik öneme sahip Eys köyü ve çevresini geri aldı.

03 Nisan 2016 Pazar 14:42A+A-

Nusra Cephesi'nin başını çektiği Suriyeli direnişçiler, Halep'in güney kırsalında yer alan 4 ay önce Rusya’nın desteğiyle Esed rejiminin eline geçen stratejik öneme sahip Eys köyü ve çevresini geri aldı.

Rejim güçleri, Hizbullah isimli örgüt savaşçıları ve diğer “yabancı” milisler, doğuya doğru çekildi. Nusra Cephesi doğuya doğru çekilen rejim güçlerini de pusuya düşürdüğünü söyledi. Köyün el değiştirmesinden sonra rejime ait savaş uçakları bölgeyi bombalamaya başladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre çatışmalarda direnişçilerden 16 kişi hayatını kaybetti. Rejim güçleri de onlarca kayıp verdi. Nusra Cephesi, rejim saflarında savaşan 50 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Suriye'de 27 Şubat'tan beri “hasmâne tutumların sona erdirilmesi” adıyla bir “ateşkes” uygulanıyor. Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ateşkes kapsamında tutuluyor. Ateşkes çeşitli yerlerde çeşitli biçimlerde ihlâl edilse de, genel anlamda hâlen yürürlükte.

*****

Câmî duvarındaki yazılar (Fotoğraf Reuters'a ait.) Esed rejiminin saflarında savaşanlar arasında Hizbullah isimli örgüt savaşçıları ve Iraklı Şii milislerin varlığını gösteriyor:

eys_koyu_halep.jpg

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

HABERE YORUM KAT