1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direniş ''İslami Cephe'' Adı Altında Birleşti
Direniş ''İslami Cephe'' Adı Altında Birleşti

Direniş ''İslami Cephe'' Adı Altında Birleşti

Suriye'deki 6 büyük örgüt İslami Cephe adı altında birleştiğini açıkladı.

22 Kasım 2013 Cuma 18:04A+A-

Suriye'de Esed güçlerine büyük kayıplar verdiren etkili örgütlerden 6'sı İslami Cephe adı altında birleştiğini açıkladı.

Yayınlanan video görüntüsünde, Suriye'deki önemli muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam İslami Hareketi, Ceyş'ul İslam, Tevhid Tugayı, Sukur'uş Şam, Liva'ul Hak, Ensar'uş Şam, Kürt İslam Cephesi isimli grupların İslami Cephe adı altında birleştiği ve bütün operasyonların tek çatı altından idare edileceği kaydedildi.

Cephe'nin Şura Meclisi Başkanlığı'na Sukur'uş Şam grubundan Ahmet İsa Şeyh, Başkan Yardımcılığına Tevhid Tugayı'ndan Ahmet Amr Zeydan, Siyasi Heyet Başkanlığı'na Aharar'uş Şam İslami Hareketi'nden Ebu Abdullah el-Hamevi, Askeri Heyet Başkanlığı'na Ceyş'ul İslam'dan Zehran Alluş, Şer'i Meclis Başkanlığı'na Ahrar'uş Şam Hareketi'nden Ebu Abbas, Genel Sekreterliğe ise Liva'ul Hak grubundan Ebu Ratip getirildi.

Suriye'deki diğer gruplara da çağrıda bulunulan bildiride, İslami Cephe'nin bağımsız, askeri, siyasi ve sosyal bir örgüt, amacının ise Esed rejimini tamamen devirmek olduğuna dikkati çekilirken, nihai amacının ise İslami esaslara dayalı bir devlet kurmak olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum