1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dinmeyecek Olan Bir Düşmanlık ve Kin
Dinmeyecek Olan Bir Düşmanlık ve Kin

Dinmeyecek Olan Bir Düşmanlık ve Kin

Sydney’deki o alçak ile Beşiktaş ve Karaköy’dekiler aynı taifeden olduklarını saldırgan eylemleriyle dünyaya ilan etmişlerdir. Evet, şahsen tanışmalarına, aralarında bir iletişim bağlantısı bulunmasına gerek yoktur.

24 Kasım 2019 Pazar 15:24A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, geçen hafta Sydney, Beşiktaş ve Karaköy’de müslümanlara gerçekleştirilen vahşi saldırıları yorumladı:

Karaköy, Sydney ve Beşiktaş. Aynı zorbalıkta nasıl da birleşiverdi? 

Dünyanın bize en uzak köşelerinden olan Avustralya kıtasının en doğusundaki Sydney şehrinde, Çarşamba akşamı yaşanan ve güvenlik kameralarınca tespit olunan bir görüntüyü izliyorum, dehşetle. Başörtüleriye Müslüman oldukları anlaşılan 4 hanım kız bir ‘cafe’de oturup sohbet ediyorlar. Yanlarına bir erkek yaklaşıyor, bir şeyler söylüyor. Kızlardan birinin tavrından, o kişiye ‘Git işine’ dercesine cevap verdiği hissediliyor. O anda, bu sokak serserisi-zorba kişi o hanımın üzerine çullanıyor. Yumruk ve tekme darbeleriyle yere yuvarlanan o hanım, arkadaşlarının ve etraftan yetişenlerin yardımıyla saldırganın darbelerinden kurtarılıyor. 

Rânâ Elasmar isimli bu Müslüman, Polis İdaresi’nden de yapılan açıklamaya göre 20 Kasım akşamı, kendisi gibi başörtülü arkadaşlarıyla bir kafede otururken, 43 yaşında ve Stipe Lozina isimli zorbanın İslâm karşıtı sözlerle yumruklu ve tekmeli saldırısına uğramıştır.   

Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Müslüman kadın hastaneye kaldırılırken, mahkemeye sevk edilen saldırgan da Yargıç Tim Keady’nin, “Müslümanlar aleyhinde sözlerle, (mağdurenin) kafasına 14 kez yumruk attınız” sözleriyle tutuklanmış. Saldırganın, bu Müslüman kızlarla önceden hiçbir problemi olmadığı gibi, bir âşinâlığı da yokmuş. Evet, Sydney neredee, Karaköy veya Beşiktaş nerede? Böyleyken, kolayca iflâh olmaz bir psikiyatri kliniği vak’ası olan bir İslamofobia’ya/, İslâm korkusuna kapılanların üstelik de aynı günlerde aynı tarz bir saldırganlıkta birleşivermeleri ilginç değil mi? 

Yazının Devamı >>>