1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Dindarlığımızın ataletini, taklitçiliğini veya asabiyesini aşmalıyız!
Dindarlığımızın ataletini, taklitçiliğini veya asabiyesini aşmalıyız!

Dindarlığımızın ataletini, taklitçiliğini veya asabiyesini aşmalıyız!

Ukrayna'da işgalcilerin mustazaf erkeklere, kadınlara, çocuklara bomba yağdırmasına ve çıkar amaçlı yayılmacı-işgalci tavra Kafkasya'daki, Kırım’daki, Suriye'deki, Libya'daki Rus katliamlarına ve işgaline karşı çıktığımız gibi karşı çıkıyoruz.

04 Mart 2022 Cuma 21:30A+A-

Hamza Türkmen, müslümanların emperyalist Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı tavrının ne olması gerektiğini yorumladı:

Ukrayna’nın işgal edilmeye başlanmasıyla bir kez daha belirginleşen istikbâra ve müstekbirlere dikkat çekmek zorundayız. Bombalanan, muhasara altına alınan ezilen erkeklerin, kadınların, çocukların çaresizliği ile ilgili sorumluluklarımız, son dönemin en önemli güncel gündemini oluşturuyor. Rusya’nın Kafkasya’da, Suriye’de, Kırım’da, Libya’da gösterdiği emperyalist işgal, katliam ve yayılma politikalarını ve Haleb’te İran’la beraber 30 bin binayı bombalaması on binlerce insanı katletmesi gibi tecrübeleri Doğu Avrupa’daki Ukrayna’ya taşımasıyla ilgili, Özgür-Der yaptığı protesto eylemleri ile Türkiye halkını ve Müslüman kamuoyunu uyarmaya çalıştı ve tavır almaya davet etti.

Yazının Devamı >>>