1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diktatörlük Karşıtına Bakın! Esed’in Sözcülüğüne Soyunmuş!
Diktatörlük Karşıtına Bakın! Esed’in Sözcülüğüne Soyunmuş!

Diktatörlük Karşıtına Bakın! Esed’in Sözcülüğüne Soyunmuş!

Diken adlı internet sitesi Beşşar Esed katilinin Şam’da sözde yeni seçilen Meclis’in açılışında sarfettiği Erdoğan aleyhindeki sözlerini iştahla iktibas etmiş!

08 Haziran 2016 Çarşamba 19:31A+A-

Haksöz Haber

Kuşkusuz Suriye herkesin gerçek çehresini ortaya çıkardı! Kimin ne söylediğini ama gerçekte ne yaptığını anlamak için dört dörtlük bir imtihan oldu! Özgürlük ve adalet kavramlarını ağzından düşürmeyen, insan hakları şampiyonluğunu hiç kimselere bırakmayanların ne kadar tutarlı olduğunu ölçmek için basitçe Suriye meselesinde nerede durduğuna bakmanız yeter!

Kendilerini, Türkiye’yi kasıp kavuran, milyonlarca insanı hayatından bezdiren, bu ülkeyi tüm halklar için yaşanmaz hale getiren Erdoğan diktatörlüğüne karşı mücadele içinde gören solun genelinin ne kadar tutarlı ve adil olduğunu anlayabilmek sadece Suriye’de olan bitene nasıl tavır aldıklarına bakarak mümkün!

İşte bu cenahta yer alan yayın organlarından biri Diken! Bugün Suriye halkının celladının konuşmasını, anlaşılan o ki zevkle haberleştirmiş! Esed’in Erdoğan’ı suçlayan ifadelerinden duyulan memnuniyeti anlamak imkansız.

Hiç utamadan Halep’ten falan söz edilen bir haber bu! Hastanelerin, camilerin, fırınların, okulların vahşice bombalandığı, daha bugün yine bir hastanenin ve bir pazar yerinin vurulması sonucunda 15 kişinin katledildiği, onlarca sivilin yaralandığı Halep bahsi geçiyor ama işlenen insanlık suçlarıyla değil! Ya nasıl? Erdoğan’ın hayallerine mezar olacak vurgusuyla!

İşte bu ülkede sol bu, diktatörlük karşıtı olduklarını söyleyenlerin gerçek yüzü bu, tanınmıyor değiller ama bir kere daha meşum çehrelerine dikkat çekmekte yarar var!

* * * * *

Diken'de yer alan haberin ilgili kısmı:

Esad’dan Erdoğan’a: Halep, Bu Kasabın Tüm Hayal ve Umutlarına Mezar Olacak

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye politikaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, “Halep, bu kasabın tüm hayallerine ve umutlarına mezar olacak.” diye konuştu.

Suriye Haber Ajansı SANA’da yer alan habere göre 13 Nisan’da düzenlenen seçim sonrası kurulan Halk Meclisi’nde milletvekillerine seslenen Esad, Türkiye’deki yönetim biçimini “Erdoğan’ın faşist rejimi” diye niteleyerek Erdoğan’ın “Müslüman Kardeşler projesi” için son umudunun Halep olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum