1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Deyrizor'daki çatışmalar Münbiç'e sıçradı
Deyrizor'daki çatışmalar Münbiç'e sıçradı

Deyrizor'daki çatışmalar Münbiç'e sıçradı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde YPG'nin kontrolündeki bölgede örgüt ile Arap aşiretleri arasında 27 Ağustos'ta patlak veren çatışmalar, diğer Arap aşiretlerin katılımıyla Münbiç kırsalına sıçradı.

03 Eylül 2023 Pazar 17:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerinde varlık gösteren Arap aşiretler, Deyrizor'da YPG ile çatışanlara destek vermek amacıyla Cerablus güneyinde bir araya geldi.

Aşiretler öğle saatlerinde Cerablus'un güneyindeki Sacur Nehri çevresinde örgüt kontrolünde bulunan bölgelere yönelik operasyon başlattı.

Arap aşiretleri, PKK/YPG'ye karşı düzenledikleri operasyonlarda, Münbiç'in kuzeyindeki Mahsenli, Mahmudiye ve Arap Hasan köyleri ve aynı bölgede yer alan SyriaTel olarak bilinen tepeyi örgütten geri aldı.

Aşiretlerin saldırıları sonucu örgüt unsurları Münbiç ilçe merkezine geri çekildi.

AA'nın Muhaliflere ait Gözlemevi'ne dayandırdığı bilgiye göre, Arap aşiretler köyleri kontrol altına aldıktan sonra, Rusya'ya ait savaş uçakları söz konusu köyleri hedef aldı.

Deyrizor kırsalında yaşanan çatışmalarda ise PKK/YPG, akşam saatlerinde Ziyben ve Sabha köylerini aşiretlerden geri aldı.

Arap aşiretleri ile PKK/YPG arasında Deyrizor'un doğu ve güneydoğusunda Fırat Nehri kenarındaki bölgelerde belli aralıklarla çatışmalar devam ediyor.

PKK/YPG, kontrolündeki Haseke ve Rakka illerinden, Deyrizor'daki çatışma alanlarına takviye konvoylarıyla çok sayıda milis gönderiyor.

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle IŞİD ile mücadele adı altında ele geçirdiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor.

Örgüt çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Örgüt, bölgedeki petrol kuyularına el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum