1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Deyrizor’da zor günler yaşayan SDG/PKK, çareyi sokağa çıkma yasağı ilan etmede arıyor
Deyrizor’da zor günler yaşayan SDG/PKK, çareyi sokağa çıkma yasağı ilan etmede arıyor

Deyrizor’da zor günler yaşayan SDG/PKK, çareyi sokağa çıkma yasağı ilan etmede arıyor

ABD destekli YPG/PKK’nın liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye’nin doğusunda Arap aşiretlerle yeniden alevlenen çatışmaların ardından sokağa çıkma yasağı ilan etti.

25 Eylül 2023 Pazartesi 23:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

YPG/PKK liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'nin, Amerikan üssünün de bulunduğu Irak sınırına yakın Ziban kasabası da dahil olmak üzere Deyrizor vilayetindeki birçok kasabada uyguladığı yasağın ikinci bir emre kadar devam edeceği kaydedildi.

Arap ülkeleri genelinde yayın yapan el Mayadin kanalı, Arap aşiretlerin pazartesi günü Ziban'ın birçok bölümünü ele geçirmesinin ardından YPG/SDG/PKK’lı çok sayıda milisin öldürüldüğünü bildirdi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bazı Arap savaşçıların Rejimin kontrolündeki bölgelerden geçtiğini duyurdu.

Eyaletteki yerel basında da, çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle bazı YPG/SDG/PKK militanlarının bölgeden kaçtığı bildirildi.

Ağırlıklı olarak ABD ve bazen de İran-Rusya’nın yönlendirmesiyle Esed rejimine tetikçilik yaparak bölgede varlığını sürdüren YPG/SDG/PKK ise, kuyruğu sıkıştığı bu zamanda Rejimi Arap aşiretlerinin Fırat Nehri'ni geçmesine izin vererek şiddeti kışkırtmakla suçluyor.

YPG/SDG/PKK son zamanlarda Arap aşiretlerinin taarruzları sonucunda zor günler yaşıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum