1. HABERLER

  2. HABER

  3. DEV-SOL Davasında 14 Müebbet
DEV-SOL Davasında 14 Müebbet

DEV-SOL Davasında 14 Müebbet

DEV-SOL örgütü adına 69 eylemden 18 yıldır yargılanan 14 kişiye müebbet verildi. Daha önce yerel mahkemece verilen karar, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce bozulmuştu

23 Haziran 2010 Çarşamba 10:59A+A-

Devrimci-Sol (DEV-SOL) örgütü adına emekli Orgeneral Adnan Ersöz, İstanbul Kapalı Cezaevi Savcısı Niyazi Fikret Aygün, emekli Oramiral Kemal Kayacan'ın öldürülmesi'nin de arasında bulunduğu 69 eylemden sorumlu tutulan 12 kişi müebbet, iki kişi ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların katılmadığı İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, mahkeme heyeti sanıklardan Galip Aygül ve Erkan Koç'u Anayasayı değiştirmeye teşebbüs etmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

"İYİ HAL"DEN MÜEBBET

Mahkeme, aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdığı Hacer Arıkan, Filiz Karayel, Hüseyin Atıcı, Özden Bilgin, Erol Çam, Dursun Bütüner, İsmail Yiğit, Yeşim Taciroğlu, Hüseyin Tut, Süleyman Gülbahar, Hasan Dinler ve Suna Ökmeni'in cezasını ise duruşmadaki davranışları dikkate alarak müebbet hapse indirdi.

7 KİŞİYE ZAMAN AŞIMI

Mahkeme, İbrahim Döğüş, Abdurrahman Kaykan, Perihan Sürücü, Alişan Yalçın, Rıza Demirel, Caferi Sadık Gökçe ve Harun Kartal'ın örgüt üyesi olarak cezalandırılması gerektiğini ancak bu suça ilişkin 15 yıllık zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verdi. Sanık Kamil Öcalan'ı örgüt üyesi olmadan 6 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, suç tarihinin, yakalanma tarihi olduğunu; sanığın 1995'de yakalandığını bu nedenle de zaman aşımının dolmadığını belirtti. 18 yıldır devam eden davaya ilişkin daha önce yerel mahkemece verilen karar, imza eksikliği nedeniyle Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce bozulmuştu.

HABERE YORUM KAT