1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Der’a’da Rejimin Belediye Binası Ateşe Verildi!
Der’a’da Rejimin Belediye Binası Ateşe Verildi!

Der’a’da Rejimin Belediye Binası Ateşe Verildi!

Der’a’da üst üste suikastlerle sersemleyen Esed rejimi bu kez de ateşe verilen belediye binasından ötürü neye uğradığını şaşırdı!

02 Ocak 2020 Perşembe 16:39A+A-

Dera’nın Lecat ilçesine bağlı Mesika belediye binası kimliği belirsiz kişilerce yakıldı. Binadaki Esed posteri indirilirken duvarlara İranlı milisleri tehdit eden sözler yazıldı.

İran destekli yabancı teröristlerin yardımıyla geçen sene Rejim’in kontrolüne geçen Der’a’da Rejim komutanlarını, milislerini ve yardımcılarını hedef alan suikastler dizisinde gözle görülür bir şekilde artış yaşanıyor.

Fetih Medya’nın bildirdiğine göre, yerel kaynaklar, Der’a’da Esed rejimine karşı olaylarda artış yaşanırken, bölgede silahlı muhalefetin yeniden harekete geçmesinin an meselesi olduğu bilgisine yer verdi.

Duvar yazıları

Sosyal medya hesaplarında Der’a’da duvarlara yazılan Beşar Esed’in gitmesi doğrultusunda resim paylaşımları artmakta. Yazılar arasında “Ruhuna lanet ey Beşar!”, “Ruhuna lanet ey Hafız!” ifadeleri de bulunmakta.

Esed rejiminin düşmesi ve tutukluların özgürleştirilmesini isteyen halk, Rejim milisleri saflarında gönüllü olarak yer alan herkesi ‘hain’ olarak nitelendiriyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT