1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. DEM Partili Beştaş, "Seçmenlerimiz İmamoğlu'na oy verdi"
DEM Partili Beştaş, "Seçmenlerimiz İmamoğlu'na oy verdi"

DEM Partili Beştaş, "Seçmenlerimiz İmamoğlu'na oy verdi"

​​​​​​​DEM Parti, yerel seçimlerde İstanbul'da İmamoğlu'na karşı Meral Danış Bektaş'ı aday göstermiş, Bektaş 'tavşan aday' iddialarına tepki göstermişti.

31 Mart 2024 Pazar 23:31A+A-

DEM Partinin  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Bektaş yerel seçim kampanyası sürecinde göstermelik aday iddialarını reddetmiş, ''İmamoğlu Kürtler için ne yaptı ki'' demişti. İstanbul'da aday olan ancak İstanbul dışında seçim kampanyası yürüten Bektaş, yerel seçim sonuçları netleşirken seçmeninin İmamoğlu'na oy verdiğini itiraf etti. 

İstanbul'da yüzde 9'luk bir oy potansiyelinin olduğu iddia edilen DEM Parti  bu gece açıklanan seçim sonuçlarına göre yüzde 1,92 oy oranıyla Yeniden Refah'ın da gerisine düştü. Bu da İstanbul'un 22 ilçesinde CHP ile kurulan kent ittifakı kapsamında aday çıkarmayan DEM seçmeninin büyükşehirde de İmamoğlu'na yönlendirildiğini ortaya çıkardı. DEM'in İstanbul Belediye Başkanı Meral Danış Bektaş bu gece yaptığı,

"İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi neden? Çünkü AK Parti'yi cezalandırmak istedi." açıklamasıyla örtülü ittifakı adeta itiraf etti. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum