1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş Sadece Kılıçdaroğlu'nun Telefonuna Çıktı
Demirtaş Sadece Kılıçdaroğlu'nun Telefonuna Çıktı

Demirtaş Sadece Kılıçdaroğlu'nun Telefonuna Çıktı

Mitingdeki patlamadan dolayı kendisini arayan cumhurbaşkanı ve başbakana cevap vermeyen Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun telefonuna çıktı.

06 Haziran 2015 Cumartesi 11:31A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanı Davutoğlu'nun HDP mitingindeki patlamadan hemen sonra telefonla aradığı Selahattin Demirtaş telefonlara çıkmadı. Demirtaş, her iki telefona da "müsait değil" dedirterek cevap vermedi; ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonuna cevap verdi. 

Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın özel sekreterinden müsait olmadığının öğrenilmesi nedeniyle bizzat görüşemediklerini belirterek, "Böyle günlerde bizim geleneğimiz vardır. Türkiye'nin her yerinde başımıza bir iş geldiğinde geçmiş şeyleri unuturuz. Sonra yine mücadelemizi, rekabetimizi yaparız. Doğrusu, bizim için aramak, bir ahlaki vecibeydi. Aradık" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aradığını ifade eden Davutoğlu, "Herhalde (Demirtaş'ın) dönecek vakti olurdu diye düşünüyorum. Nihayetinde ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı arıyor. Dayanışma için arıyoruz. Şu ana kadar böyle bir tutumda, böyle bir tabloda doğrusu kanalların iletişime açık olması lazım" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise telefonla aradığı Selahattin Demirtaş'a ulaştı. Kılıçdaroğlu, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu'nun, Demirtaş ile yaptığı telefon görüşmesinde patlamadan büyük üzüntü duyduğunu ifade ettiği, menfur saldırıyı kınadığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum