1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı
DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı

DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı

CHP ile bir süredir seçim işbirliği için görüşmeler yapan DEM Parti'nin İstanbul dahil bazı batı illerinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı verdiği belirtiliyor.

03 Şubat 2024 Cumartesi 20:04A+A-

BBC Türkçe'ye konuşan parti kaynakları "Eğilim aday çıkarma yönünde, sözcümüz (Pazar) açıklanacak" mesajını verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında Cumartesi günü bir araya geldi.

MYK'da ismi belirlenen adaylar, Pazar günü parti sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından Ankara'daki genel merkez binasında açıklanacak.

Partinin İstanbul yanında Antalya ve Ankara'da da aday çıkarma kararı aldığı öğrenildi.

Mersin, Adana ve İzmir kentleri üzerinde değerlendirmenin devam ettiği de belirtiliyor.

DEM Parti'de İstanbul'da aday çıkarma yönünde bir karar alınması halinde, Başak Demirtaş'ın partinin İBB Eş Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Başak Demirtaş, “Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” mesajı vermişti.

DEM Parti kaynakları, Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’da partinin kendi adayıyla yarışması fikrini parti yönetimine ilettiğini aktarmıştı.

BBC Türkçe’ye konuşan CHP kaynakları, DEM Parti’nin kendi adayını çıkarması durumunda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçilmesinin riske girebileceğini itiraf ediyordu.

 

 

HABERE YORUM KAT