1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'dan İsrail’e 3 Seçenek...
Davutoğludan İsrail’e 3 Seçenek...

Davutoğlu'dan İsrail’e 3 Seçenek...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Mavi Marmara” gemisine saldırının ardından İsrail'e üç seçenek sundu. Davutoğlu, "Ya özür dilerler, ya komisyonu ve onun raporunu kabul ederler ya da ilişkiler kesilir” dedi.

05 Temmuz 2010 Pazartesi 10:18A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hürriyet gazetesine konuştu. Davutoğlu, İsrail Sanayi Bakanı Ben Eliezer ile gizli görüşmenin, ABD'nin telkiniyle gerçekleşmediğini söyledi.

Bakan Davutoğlu, gizli görüşmede İsrail'in önüne üç seçenek sunduklarını belirtip bunları "Ya özür dilerler, ya uluslararası komisyonu ve onun raporunu kabul ederler ya da ilişkiler kesilir." diye sıraladı.

İsrail Sanayi ve Altyapı Bakanı Benjamin Ben- Eliezer'e iletilen mesajların İsrail hükümetine ulaştığını vurgulayan Davutoğlu, "Cevap için tarih belirlemedik ama sonsuza kadar da beklemeyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Davutoğlu, geçmişte İsrail'in tek taraflı soruşturmasını Türkiye'nin kabul etmeyeceği yönündeki açıklamalardan farklı olarak Türkiye'nin temel beklentisinin özür ve tazminat olduğunu hatırlattı. Davutoğlu "Bunun hangi komisyon kararına göre yapıldığının önemi yok." dedi.

Hava Sahasını Kapatma Olayı

Gazze saldırısından bir hafta sonra İsrail askeri uçuşlarına Türkiye hava sahasının kapatıldığını vurgulayan Davutoğlu "Hava sahası yasağının sivil uçuşları da kapsayacak şekilde genişletilmesine dair ise henüz bir karar yok. Gelişmelere göre gözden geçirilir." dedi.

Öte yandan BBC Türkçe'ye konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin de Davutoğlu'nun Hürriyet gazetesinde yer alan sözlerini doğruladı. Ancak Özügergin, 'ilişkilerin kesilmesi' tabirinin Türkiye'nin İsrail'i tanımadığı bir noktaya gelinmesi anlamına gelmediğini' ve bu ifadenin 'ilişkilerin oldukça olumsuz etkileneceği' şeklinde anlaşılması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum