1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu: Muhalefet Bu Teklifi Beklemiyordu
Davutoğlu: Muhalefet Bu Teklifi Beklemiyordu

Davutoğlu: Muhalefet Bu Teklifi Beklemiyordu

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

18 Mart 2016 Cuma 01:23A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğludokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Gördüğüm kadarıyla kimse açık bir şekilde 'hayır' diyemiyor, diyemez de. Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin bir soruya, "Gördüğüm kadarıyla kimse açık bir şekilde 'hayır' diyemiyor, diyemez de. Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" yanıtını verdi.

"Eğer onlardan olumsuz gelirse dahi biz bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok gördüğüm kadarıyla ama işletiriz. Herkes de Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür, kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, kimin korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekte tereddüt etmediğini, kimin ettiğini açık, net bir şekilde görür" ifadesini kullanan Davutoğlu, partisinin grup başkanvekillerini çağırarak, muhatapları olan grup başkanvekilleriyle konuşmaları talimatı verdiğini söyledi.

'Hiçbir şeyden korkmadığımızı cümle aleme göstereceğiz'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının Meclisin yargıya izin vermesi anlamına geldiğine işaret eden Davutoğlu, bu konuda yargının karar vereceğini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, "Hem bu suretle yargıya izin vererek normal hukuki süreci işleteceğiz, hem Mecliste vakit kaybetmeyeceğiz, bir hamlede hepsini geçireceğiz, hem de AK Parti üzerine yapıştırılmak istenen 'dokunulmazlıklardan korkuyorlar' meydan okumasına karşı bizim hiçbir şeyden korkmadığımızı cümle aleme göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu kararı alırken az düşünmediğini ifade eden Davutoğlu, "Bir hafta, 10 gündür bu konuları partimizin yetkili kurullarında görüşüyoruz, alternatif birçok şeyi değerlendirdik. Dün gece son olarak hukukçu arkadaşlarımızla değerlendirdik ve en doğru yolun Meclisi en az meşgul edecek yolun bu olduğuna karar verdik" şeklinde konuştu.

''Demokratik standartlardan vazgeçmeyiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadeleye ilişkin bir soru üzerine de "Türkiye'nin demokratik standartlardan geri adım atacağı gibi bir kanaati yaymaya çalışanlar açıkçası terörle mücadelemizi istismar etmek isteyenlerdir. Kesinlikle demokratik standartlardan vazgeçmeyiz, insan hak ve özgürlüklerinden vazgeçmeyiz ama terör ve terörist bu anlamda eğer yeni boyutlar kazanmışsa onları da tanımlarız" karşılığını verdi. 

Davutoğlu, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlara yönelik ise "Sosyal medya üzerinden halkı kaosa veya karamsarlığa düşürecek şekilde yapılan yayınlara da kimsenin itibar etmemesi gerekir" diye konuştu.

'AB Zirvesi'nde yaşanacak gelişmeleri birlikte izleyeceğiz'

Başbakan Davutoğlu, 29 Kasım ve 7 Mart’ta düzenlenen zirvelerden sonra Avrupa Birliği (AB) ile yarın üçüncü zirveyi yapacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim bu açık ve insani teklifimiz hala masadadır. Bugün ve yarın AB Zirvesi'nde yaşanacak gelişmeleri birlikte izleyeceğiz. Eğer bu teklifimiz paket olarak kabul görürse Türkiye Ege Denizi’nden aldığı her mülteci karşılığında bir mülteciyi kamplardan Avrupa’ya gönderecek. Dolayısıyla Türkiye hiçbir şekilde bazı muhalefet partilerinin iddia ettiği gibi 'bir göçmen deposu haline gelecek' gibi tabirler kullanıyorlar. Bu söz konusu bile olmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT