1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu: Bir Darbe Teşebbüsünde Yerimiz Seçilmiş Makamların Yanı! Ancak…
Davutoğlu: Bir Darbe Teşebbüsünde Yerimiz Seçilmiş Makamların Yanı! Ancak…

Davutoğlu: Bir Darbe Teşebbüsünde Yerimiz Seçilmiş Makamların Yanı! Ancak…

Ahmet Davutoğlu herhangi bir darbe teşebbüsünde seçilmiş makamların yanında yer alacaklarını belirtirken “Ancak darbe söylentileriyle demokrasimizi daha da zayıflatmaya ve otoriterleşme eğilimine de karşıyız” ifadelerini kullandı.

12 Mayıs 2020 Salı 15:27A+A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu haftalık basın açıklamasında darbe söylentileri konusuna değindi. Darbe tartışmaları bağlamında Davutoğlu “herhangi bir darbe teşebbüsünde seçilmiş makamların yanında” olmak şeklinde net bir tavırlarının olduğunu belirtti. Davutoğlu: “Eleştiririz, tartışırız, ihtilaf ederiz ama seçilmiş makamlara karşı kim harekete geçerse onun karşısında seçilmiş makamların yanında oluruz. 15 Temmuz’da tereddüt etmediğimiz gibi şimdi de tereddüt etmeyiz!” dedi.

Davutoğlu bununla beraber darbe söylentileriyle oluşturulan spekülasyonlara da tepki gösterdi. “Ancak darbe söylentileriyle zaten kırılgan hale gelmiş demokrasiyi ve insan hak ve özgürlüklerini daha da zayıflatarak otoriterleşme eğilimine de kim olursa olsun karşı çıkacağız. Herhangi bir darbe teşebbüsünde gerekli adımları atma yetkisine sahip kurumlar ve kişiler görev başındayken böylesi spekülasyonlar üzerinden sosyal gerginliklere sebebiyet vermek ateşle oynamaktır”  diyen Davutoğlu ayrıca bu konuda son dönemdeki video ve televizyon programlarına da tepkide bulundu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum