1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu: Afrin Harekâtı Kürtlere Karşı Yapılmıyor
Davutoğlu: Afrin Harekâtı Kürtlere Karşı Yapılmıyor

Davutoğlu: Afrin Harekâtı Kürtlere Karşı Yapılmıyor

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, “Bugün Suriye’de yaşanan olaylar, Suriye’yi parçalamak, bölmek, diğer taraftan da Türkiye’nin Orta Doğu ile bütünleşme politikalarına bir set olmaktır.” dedi.

11 Şubat 2018 Pazar 13:36A+A-

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nce (DOSTDER) Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda düzenlenen “Beş Şehir’in Peşinde Yazarlık Okulu” projesinin açılış toplantısına katıldı.

AA’da yer alan habere göre, Türkiye’nin hiçbir zaman Suriye’deki Kürtlerle bir meselesi olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nın da Kürtlere karşı yapılmadığına işaret etti.

Suriye’deki Kürt aşiretlerin 100 yıl önce Yemen’e giden Osmanlı askerlerinin de içinde bulunduğu aşiretler olduğunu aktaran Davutoğlu, “Bugün Suriye’de yaşanan olaylar, Suriye’yi parçalamak, bölmek, diğer taraftan da Türkiye’nin Orta Doğu ile bütünleşme politikalarına bir set olmaktır. Oradaki aşiretler bizim kardeşlerimizdir ama orada YPG terör örgütünü barındırarak, onları örgütleyerek bir hançer gibi Türkiye ve Suriye halkının arasına sokmak isteyenlerin ajandası, gündemi bellidir. Türkiye’yi zayıflatmak, Türkiye’nin kolunu kanadını kırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Suriye halkına kucak açmakla Türkiye’nin büyük bir destan yazdığına dikkat çekerek, “Emin olun, bin yıl geçse de Türkiye’nin Suriyeli mültecilere gösterdiği ilgi unutulmayacak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum