1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Davet Mektebi Dergisi Kasım 2015 Sayısı Çıktı
Davet Mektebi Dergisi Kasım 2015 Sayısı Çıktı

Davet Mektebi Dergisi Kasım 2015 Sayısı Çıktı

Davet Mektebi dergisinin 10. Sayısı (Kasım 2015) çıktı.

07 Kasım 2015 Cumartesi 21:11A+A-

Tebliğ ve daveti gündemleştiren Davet Mektebi dergisinin sunuşu:

Tahribata uğramış, kansere yakalanmış hasta toplumların tedavisi için öncelikle Müslüman fertlerin sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir akideyle yetişmesi gerekir. Bunun gerçekleşmesi için yük topluma örneklik sergileyebilecek davetçilerin omuzlarındadır.  Tüm sorunlarımızın çözümü, hastalıklarımızın tedavisi için davetçilerin ağır bir yükümlülüğü var. Davetçi bu yükümlülüklerini yerine getirirken sahip olması gereken en önemli özellik İslam davetini kendi hayatında yaşayarak yaymasıdır.

davet_mektebi-kasim20151.jpgDaveti Yaşayarak Yaymak başlığıyla bu sayımızda; “Etkili bir Davet Yöntemi Olarak Örneklik”, “Onlar Lisan-ı Halleriyle Öğrettiler,” Sadakat ve İstikamet Üzere miyiz?”  ve Örnek Şahsiyet ve Eşsiz Lider Hz Ömer” konulu başlıkları ele aldık.

Gündem-analiz yazarımız Mümin Yılmaz, ülkemizde kısa sürede yaşanan seçimlerin değerlendirmesiyle beraber seçim öncesi Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin billboardlara Danimarkalı bir karikatüristten ithal ettiği ve dünyayı ayağa kaldıran Peygamberimize (sav) hakaret içerikli karikatürü “kadına yönelik şiddeti önleme” adı altında astığı afişi sorguluyor.

Her sayımızda İslam âleminde yaşanan önemli gelişmeleri kaleme alan yazarımız Ahmet Varol, bu sayımızda da  Filistin’de Kudüs intifadasını, Rusya’nın Suriye işgalini ve Mısır’ın son seçimlerini analiz ediyor.

Misafir yazarımız Dr. Alaeddin Cango, “Kürtler Kimdir” başlıklı yazısıyla Mezopotamya’nın kadim halkı Kürtlerin İslam öncesinden günümüze tarihçesini, sorunlarını ve İslam adına verdikleri mücadeleyi kaleme aldı.

Başyazarımız Recep Songül “Şimdi Nasihat Zamanı” yazısıyla Müslüman kardeşlerine öncelikli meselelerini hatırlatarak, küçük meselelerle uğraşmamaları nasihatinde bulunmaktadır

Aile mektebi, Kitap analizi, Gerçek Hayat, Tekno-merak, Kürtçe ve Arapça köşelerimizdeki yazılarla Davet Mektebi dergimizin Kasım sayısını siz değerli okuyucularımızın istifadesine sunuyoruz.

Rabbim bu çalışmaları ümmetin yeniden dirilişine, birlik ve bütünlüğe kavuşmasına ve mağdur Müslümanların kurtuluşuna vesile kılsın.

Daha güzel ve nitelikli sayılarda buluşma ümidiyle…

Etiketler :

HABERE YORUM KAT