1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Davet Mektebi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı!
Davet Mektebi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı!

Davet Mektebi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı!

Davet Mektebi dergisinin Ekim sayısı çıktı.

07 Ekim 2015 Çarşamba 18:30A+A-

Davet Mektebi Dergisinin Ekim Sayısının Sunuşu:

"Yüzyıllar boyunca inancımızdan dolayı saldırılarına maruz kaldığımız Haçlı-Siyonizm ittifakı, sanayi devriminden bu yana bölgemizde fark ettikleri iştahlarını kabartan petrol yatakları ve diğer yer altı, yer üstü zenginliklerimizden dolayı daha da azgınlaşarak saldırılarını sürdürmekte ve fitne ateşini aralıksız sürdürmektedirler. Kirli ittifakın bu saldırıları karşısında Müslümanların ümmet bilinciyle hareket etmeleri ve öncelikli meselelerinin ümmetin felahı olması gerekir. Bu anlayışın yerleşmesi öncelikle doğru bir akide anlayışından geçer.

Müslüman devletlerin duraksama, gerileme ve parçalanmasına sebep olan sahih akide eksikliği günümüzde de Müslümanların başına musallat olan tüm sorunların temel kaynağıdır. Said Nursi’nin dediği gibi “İman insanı insan eder, belki insanı sultan eder, gerçek imanı elde eden kâinata meydan okur.”

GAYEMİZ ALLAH başlığıyla bu sayımızda sahih akide konusunu “Sağlam bir Akide, Doğru Bir İbadet”, “Allah Sevgisi”, “Allah’ın sıfatları konusunda Halef-Selef meselesi”, “Akide Yolunda İhlas ve Fedakârlık”, “Allah ile İletişimin Hayata Yansıması” ve “İlk Kur’an Neslinin La İlahe İllallah Mücadelesi” gibi başlıklar ile ele aldık.

Gündem yazarımız Mümin Yılmaz, “Türkiye Halklarının Büyük İmtihanı” üst başlıklı yazısıyla sıcak gündemi analiz ediyor.

Her sayımızda İslam âlemindeki önemli gelişmeleri kaleme alan yazarımız Ahmet Varol, bu sayıda Hacc’da Yaşanan Elim Gelişmeleri ele alıyor.

Ülkemizin içinde bulunduğu kargaşa ortamını, kısmen Kürt Sorunu Bağlamında Son Gelişmeler Ve Çözüme dair önemli tespitlerin yapıldığı, dergimizin başyazarı, aynı zamanda Davet ve Kardeşlik Vakfı başkanı Recep SONGÜL ile yaptığımız röportaj ile bu sayımızda okuyucularımızın istifadesine sunuyoruz.

Ayrıca Aile mektebi köşemizde “Günümüzde çocuk terbiyesinin önemi ve anne-babalar için tavsiyeler”, “Ailede çocukların internet kullanımı nasıl olmalı?” konusunu ele aldık.

“Kerbela, Tahrik ve Tefrik Nereye Kadar” başlıklı makale, kerbela hadisesinin bir kesim tarafından bilinçli olarak bir karşı kampanyaya ve itibarsızlaştırmaya dönüştürülmesini eleştiren içerikte.

Uluslararası Gazze’ye destek derneği başkanı İsam Yusuf ile yaptığımız röportaj ile GAZZE ve MESCİD-İ AKSA konusunu canlı tutmayı amaçlıyoruz.

Kitap analizi, Arapça ve Kürtçe hazırlanan birer makaleye de yer verdiğimiz Davet mektebi dergisi Ekim sayısı hayırlı olsun…"

davetmekt-1ekim2.jpg

HABERE YORUM KAT