1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Darbecinin Atatürkçüsü, Fetullahçısı Pişman Olmaz, Yeni Fırsat Kollar
Darbecinin Atatürkçüsü, Fetullahçısı Pişman Olmaz, Yeni Fırsat Kollar

Darbecinin Atatürkçüsü, Fetullahçısı Pişman Olmaz, Yeni Fırsat Kollar

​​​​​​​Fetullahçıların 15 Temmuz darbesinden pişman olmadıklarına dair çok sayıda değerlendirme var. Peki, Atatürkçüler 27 Mayıs’tan, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan, 27 Mayıs’tan açıkça pişman oldu ve özür diledi mi?

16 Temmuz 2019 Salı 22:17A+A-

Kenan Alpay’ın “Hangi Darbe/ci NATO ve Amerika Bağlantılı Değildi?” başlıklı yazısı:

Son üç yıldır unutulmuş gibi yapılıyor olsa da Türkiye’de askeri darbelerin tarihi 15 Temmuz’da başlamadı. 15 Temmuz direnişi üzerine yapılacak analizlerde içine düşülecek en önemli handikap onu diğer askeri darbelerden ayrıştırmak, nevzuhur bir teşebbüs olarak nitelemektir. Kökten yanlış olan bu niteleme Türkiye’deki askeri vesayet ve bürokratik oligarşiyle halk arasında yaşanan asırlık gerilim ve çatışmayı inkâr anlamına gelir. Türkiye için asıl ve öncelikli sorunun seküler ya da mistik, Kemalist ya da Gülenist cunta faaliyetleri olduğu gerçeğini gölgede bırakacak söylemlerden özenle imtina etmek gerekir.

Atatürkçü Asker Halka Kurşun Sıkmazmış!

Gözden kaçtığı ya da anlaşılmadığı sanılmasın: Bir süredir bazı kurnaz tilkiler Fethullahçı Cunta’nın giriştiği 15 Temmuz darbesi üzerinden askeri vesayeti temsil eden Kemalizmi aklamak, İslami değerleri boğmaya kalkışan militan laiklik siyasetini meşrulaştırmak adına bulduğu hiçbir fırsatı kazaya bırakmıyor.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :